RIJEČKI VODOVOD UPOZORAVA GRAĐANE: / 'Oborine su zamutile izvorište, obavezno prokuhavajte vodu za piće'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ističu kako je isporučena vode mikrobiološki ispravna, ali da je unatoč poduzetim mjerama moguća njena zamućenost

14.12.2017.
12:04
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Iz riječkog "Vodovoda i kanalizacije" u četvrtak su uputili poziv stanovnicima Rijeke i riječkog prstena da prokuhavaju vodu za piće zbog zamućenja izvorišta.

"Dugotrajne oborine uzrokovale su zamućenje vode izvorišta u funkciji javne vodoopskrbe Rijeke i riječkog prstena te se do daljnjega preporuča prokuhavanje vode za piće", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz riječkog "Vodovoda i kanalizacije" ističu kako je isporučena vode mikrobiološki ispravna, ali da je unatoč poduzetim mjerama moguća njena zamućenost.

Zbog navedenog se, dodaju, korisnicima preporučuje da iz preventivnih razloga vodu prije njezine upotrebe za piće prokuhavaju sve do obavijesti o normalizaciji stanja u vodoopskrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U koordinaciji sa sanitarnom inspekcijom Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kontinuirano se provodi monitoring zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnom sustavu i poduzimaju sve potrebne aktivnosti radi normalizacije stanja u vodoopskrbi", poručuju iz riječkog "Vodovoda i kanalizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo