INICIJATIVA PRED IZBORE? / Riječki Možemo! u akciji: Traže smanjenje cijene vrtića od 25 eura po djetetu

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

Napominju da je namjera predškolsku skrb učiniti dostupnijom i kako se ne zanose idejom da bi ta mjera trebala riješiti ozbiljan demografski problem, ali je to mali korak u pravom smjeru

20.2.2024.
16:30
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

Riječki Možemo! u utorak je predstavio njihov prijedlog smanjenja cijena u riječkim vrtićima za 25 eura po djetetu i pozvao gradske vijećnike da podrže tu mjeru, ističući da Rijeka tako više neće imati vrtiće skuplje od vrtića u svim velikim hrvatskim gradovima. 

Vijećnica Možemo! Iva Davorija podsjetila je kako će se na idućoj sjednici riječkog Gradskog vijeća razmatrati prijedlog  smanjenja cijena vrtića, i da je to bio proračunski zahtjev Možemo! u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da je novac za tu namjenu osiguran za cijelu godinu pa očekuju da će gradska uprava pronaći model umanjenja cijene i za siječanj i za veljaču te su tražili da se osigura i svota za roditelje koji moraju svoju djecu upisati u privatne vrtiće.

Image
ODRIJEŠILI KESU /

Osječkim umirovljenicima stiže uskrsnica: Slat će ih poštom, evo detalja kolike su!

Image
ODRIJEŠILI KESU /

Osječkim umirovljenicima stiže uskrsnica: Slat će ih poštom, evo detalja kolike su!

Napominje da je namjera predškolsku skrb učiniti dostupnijom i kako se ne zanose idejom da bi ta mjera trebala riješiti ozbiljan demografski problem, ali je to mali korak u pravom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnica Možemo! dodala je kako su tražili da se novac za smanjenje cijena riječkih vrtića ne uzima od novca za plaće i redoviti odgojno-obrazovni rad te podržavaju zahtjeve za većim plaćama i ulaganjima u vrtiće.

Uz parking i cijena za autobus

Vijećnik Nebojša Zelič govorio je o još jednoj inicijativu Možemo!, modelu park&ride, koji uključuje prostor na kojem bi se automobile moglo parkirati po niskim dnevnim cijenama, a karta za parkiranje bi vrijedila za autobus do centra grada. Cilj je rasteretiti promet u centru Rijeke, a sadašnji radovi su dobar trenutak da se taj model uvede, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zelič je također rekao  da je Urbana aglomeracija Rijeka jedino veće urbano područje u Hrvatskoj koje će zbog nedostatka vizije propustiti milijune eura iz EU fondova za razvoj biciklističke infrastrukture. Iz Možemo! zagovaraju uvođenje sigurnog prometovanja bicikala u dijelovima grada u kojima to ima smisla s obzirom na konfiguraciju terena.

POGLEDAJTE VIDEO Dječak se otrovao sredstvom za čišćenje. Osnivačica vrtića: 'Svi smo šokirani'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo