ODRIJEŠILI KESU / Osječkim umirovljenicima stiže uskrsnica: Slat će ih poštom, evo detalja kolike su!

Gradonačelnik Ivan Radić rekao je da će uskrsnice podijeliti u četiri kategorije i primit će ih desetak tisuća umirovljenika

20.2.2024.
16:21
VOYO logo

Desetak tisuća osječkih umirovljenika ove će godine primiti uskrsnice u iznosu od 35 do 70 eura, a po prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, najavili su u utorak u osječkoj gradskoj upravi.

Gradonačelnik Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare da su uskrsnice podijeljene u četiri kategorije, najveću od 70 eura dobit će umirovljenici s mirovinama do 160 eura, a najmanju od 35 eura umirovljenici s mirovinama od 300 do 450 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na 2021. godinu, povećan je cenzus mirovine s 290 na 450 eura, raspon novčanih iznosa povećan je s 13 do 53 eura na 35 do 70 eura, a Radić kaže da će za isplatu uskrsnica i božićnica u ovogodišnjem proračunu biti osigurano 540.000 eura.

Image
Planirano povećanje /

Hrvati u Njemačkoj mogu biti zadovoljni. Ovakva vas mirovina čeka ako vam je plaća 2 do 4 tisuće eura

Image
Planirano povećanje /

Hrvati u Njemačkoj mogu biti zadovoljni. Ovakva vas mirovina čeka ako vam je plaća 2 do 4 tisuće eura

Isplata uskrsnica krenut će početkom ožujka, putem pošte, a po našim procjenama obuhvatit će desetak tisuća umirovljenika, dodaje Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se od 2021. svake godine povećavaju mirovinski cenzusi i novčani iznosi, Radić je najavio kako se zbog toga neće povećati cijene komunalnih usluga.

Također je najavio nadogradnju osječkog Doma za umirovljenike, za što je u gradskom proračunu osigurano pet milijuna eura, a projekt će se realizirati u suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnašteljica dužnosti pročelnice Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romana Kovačević izvijestila je da će socijalno ugrožene osobe dobiti uskrsnicu od 40 eura, na temelju podataka iz službene evidencije Upravnog odjela.

Što se tiče djece korisnika osobne invalidnine, u suradnji s osječkim uredom Centra za socijalnu skrb dobit ćemo popis te isplatiti uskrsnice od 55 eura na tekući račun ili putem pošte, dodala je Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Splićani plaćaju inat? RTL prvi ušao u zapušteni stan o kojem bruje svi, a koštao je kao suho zlato

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo