opasan medicinski otpad / Riječka plaža na kojoj se kupaju obitelji s djecom puna krvavih igala!

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Thinkstock

Muškarac koji je pronašao igle kaže da je, po svemu sudeći, netko namjerno bacio medicinski otpad na plažu, jer mu se nije dalo otključavati bolnički kontejner predviđen za to

3.8.2015.
11:29
Nel Pavletic/PIXSELL/Thinkstock
VOYO logo

RIJEKA - Na desetke iskorištenih medicinskih igala, među kojima su i one velike od lumablne punkcije, pronašao je kupač na plaži ispod Dječje bolnice Kantrida u Rijeci. U većini igala, kako piše Novi list, još su vidljivi tragovi krvi.

Riječanin Ivan Goran Kovačević koji je pronašao opasni infektivni otpad na plaži na kojoj se kupaju obitelji s djecom, alarmirao je nadležne službe i medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže, ugledao je dvije žute kantice za infektivni otpad od kojih je jedna bila otvorena, a njezin čep odbačen 50-ak metara dalje. Kako je po struci medicinski tehničar, odmah je znao o čemu je riječ i kolika opasnost prijeti kupačima te je brzo počeo skupljati igle.

Sakupio ih je 30-ak, no upozorava da je dan ranije padala jaka kiša i da su vjerojatno neke od igala završile u moru i pod kamenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je u blizini kontejner za medicinski otpad, koji je pod ključem i da je, po svemu sudeći, netko namjerno opasni otpad bacio na plažu jer mu se nije dalo otključavati kontejner.

Iz Dječje bolnice Kantrida poručuju da svoj otpad bacaju u za to predviđene kontejnere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo