Zadnje kolo / Rijeci 'jadranski derbi' i drugo mjesto: Čolak, Pavičić i Puljić napunili Hajdukovu mrežu

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Riječani su pobjedom došli do 70 bodova i privremeno se izjednačili sa Dinamom, ali Zagrepčani još imaju utakmicu protiv Intera

19.5.2018.
19:40
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

U pretposljednjoj utakmici 36. kola Prve HNL, koja je odlučivala o drugom mjestu, Rijeka je pobijedila Hajduk sa 3-1 (2-0) i tako postala hrvatskim doprvakom.

Strijelci za pobjedu Rijeke bili su Antonio Čolak u 2. minuti, Domagoj Pavičić u 36. minuti i Jakov Puljić u posljednjim trenucima dvoboja, dok je jedini pogodak za Splićane postigao Said u 50. minuti. Hajduk je od 62. minute ostao s igračem manje, nakon što je Španjolac Borja Lopez zaradio drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su pobjedom došli do 70 bodova i privremeno se izjednačili sa Dinamom, ali Zagrepčani još imaju utakmicu protiv Intera, a i u slučaju poraza osigurali su naslov zbog boljeg međusobnog omjera protiv Rijeke. Treće mjesto osvojio je Hajduk sa 66 bodova, a četvrti Osijek ih je sakupio 56. U Drugu HNL preselit će vinkovačka Cibalia, a Istra 1961 će se za opstanak morati izboriti u dvije utakmice doigravanja protiv Varaždina. Novi prvoligaš u sljedećoj sezoni je Gorica.

Riječani su ove godine završili iza Dinama, ali su se pobrinuli za pobjednički završetak sezone pred svojim navijačima. Odlučniji početak momčadi Matjaža Keka isplatio se već u 2. minuti. Domagoj Pavičić je izveo udarac iz kuta, uputio nisko dodavanje na prvu vratnicu, gdje je natrčao Antonio Čolak i spretno prebacio Hajdukova vratara Dantea Stipicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski vratar je po drugi put svladan u 36. minuti, iako je uspio obraniti Acostyjev udarac. Međutim, na odbijenu loptu prvi je natrčao Pavičić te se nakon asistencije za prvi pogodak i sam upisao među strijelce. 

U prvom poluvremenu Rijeka je uputila osam udaraca prema golu Hajduka, a Splićani samo jedan prema Simonu Slugi, koji je u 38. minuti obranio udarac Gyurcsa s ruba kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su u drugom poluvremenu bili ambiciozniji i opasniji, a već u 50. minuti smanjili su zaostatak. Said je pobjegao po lijevoj strani i otvorio si taman toliko prostora koliko mu je bilo potrebno za udarac kojim je svladao Slugu. Ostao je dojam da je riječki vratar mogao i bolje reagirati.

Ionako težak posao za Hajdukove igrače, u 62. minuti postao je još teži, jer je Španjolac Borja Lopez zaradio drugi žuti karton pa je momčad Željka Kopića posljednjih pola sata u ovom prvenstvu morala odigrati s igračem manje na travnjaku. Osim toga, Borja Lopez zbog crvenog kartona neće imati pravo nastupa ni u finalu Kupa Hrvatske protiv Dinama u srijedu u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nesreću Splićana u završnici dvoboja ozlijedio se i Josip Juranović tako da je sučevo vrijeme Hajduk odigrao s dva igrača manje, a moguće je da ni on neće konkurirati za sastav u Vinkovcima za četiri dana.

Dvoboj na stadionu na Rujevici pratilo je 7039 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Antonio Čolak (2), 2-0 Domagoj Pavičić (36), 2-1 Ahmed Said (50), 3-1 Jakov Puljić (90+6)

Crveni karton: Borja Lopez (Hajduk - drugi žuti, 62) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo