Bojan Glavašević za rtl danas / 'Riječi Hajdaš Dončića ja osobno ne bih upotrijebio, ali su one i jedna stilska figura'

Osuđuje li SDP ovakav istup svog člana i kamo ide ta stranka nakon jučerašnje odluke da naprave novi program stranke zna Damira Gregoret koja je u RTL-u Danas ugostila Bojana Glavaševića, člana Predsjedništva SDP-a

24.7.2017.
18:57
VOYO logo

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, šokirao je javnost kada je Zlatka Hasanbegovića nazvao "poturicom većom od Turčina".

Reagirao je i Ismar Avdagić, glasnogovornik stanke Anke Mrak Taritaš koji je takvu izjavu nazvao novim poimanjem dna u hrvatskoj politici. Hajdaš Dončić poručuje da se nema za što ispričati i da mu je dosta filoustaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poturice su uvijek bili veći Turci od samih Turaka. E, to vam je Hasanbegović", rekao je član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Više pročitajte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je za javni diskurs neprimjereno koristiti prizemne ili šovinističke doskočice. Na ovaj način je dotaknuto novo dno, jednostavno nisam očekivao da bi to došlo od gospodina Hajdaš Dončića. Ja osobno se sa Zlatkom Hasanbegovićem uopće ne slažem, ali u javnoj raspravi s njim sigurno ne bi koristio takvu argumentaciju. Mislim da je u konačnici to jedna poprilično glupa izjava", izjavio je Ismar Avdagić.

Osuđuje li SDP ovakav istup svog člana i kamo ide ta stranka nakon jučerašnje odluke da naprave novi program stranke zna Damira Gregoret koja je u RTL-u Danas ugostila Bojana Glavaševića, člana Predsjedništva SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su svakako riječi koje ja osobno ne bih upotrijebio, ali su one i jedna stilska figura. Danas sam se čuo sa Sinišom, on me još jednom uvjerio da nije mislio da ništa loše, upotrijebio je odmah iza toga jednu drugu stilsku figuru - biti veći katolik od Pape", kazao je Glavašević za RTL Danas.

"Isto tako je bitno tko kaže, a Hajdaš Dončić je osoba koja nikada ne kaže ništa uvredljivo i to za one koje zaista ne voli. Govorim u ime stranke ovdje, a Hajdaš Dončić je svoj stav o tome rekao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP planira manifest, radije bih ga tako nazvao nego programom, on nudi viziju SDP-a za naredno razdoblje. Bio sam na Glavnom odboru, ali sam morao ranije otići pa ne znam je li bilo suza na njemu", dodaje Glavašević.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo