PETROV PROGOVORIO O VLADI / 'Režirani sukobi u HDZ-u služe im da zadovolje oba pola svog biračkog tijela'

Image

Božo Petrov osvrnuo se na aktualne političke teme i rekao kako bi stvari bile drugačije da je Most u Vladi

4.9.2017.
8:00
VOYO logo

Čelnik Mosta Božo Petrov u intervjuu za Večernji list rekao je kako za mostovce ovog ljeta nije bilo odmora jer su pripremali programe i zakonske inicijative, a također se osvrnuo i na aktualne političke događaje. Petrov tvrdi kako struja ne bi poskupila da je Most ostao u Vladi jer je njegovoj stranci na prvom mjestu javni interes, a energetika bi, kaže, trebala biti u službi građana. 

"Interesni lobiji obnovljivih izvora energije napokon su se uspjeli riješiti Mostovih ministara koji su radili pritisak da se smanje njihovi ugovoreni poticaji koji su stranim investitorima garantirali ekstraprofite, a hrvatskim građanima harač", tvrdi Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što bi učinio s pločom u Jasenovcu kada bi bio premijer, Petrov tvrdi kako to ne bi bila tema već bi se fokusirao na Agrokor. "Ako želite odgovor na temu s kojom se premijer očito radije bavi nego Agrokorom, osobno smatram da pozdravu “za dom spremni” nije mjesto u javnoj upotrebi. 

No, HOS je bila naša, hrvatska vojska u Domovinskom ratu protiv velikosrpskog fašizma i za mene su oni antifašisti i hrvatski branitelji. Imali su u Domovinskom ratu sporan grb na svojoj uniformi i zato su ga stavili i na ploču. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu branitelji HOS-a birali gdje će poginuti. Dok je god njihovo znakovlje zakonito, a ozakonila ga je Račanova Vlada, ploča se ne može micati osim ako oni sami pristanu na to. No, i ploča i prijepori oko nje ne mogu prikriti tešku gospodarsku situaciju u državi, korupciju u Agrokoru, poskupljenja, poreze", smatra Petrov.

Čelnik Mosta komentirao je i prijepore unutar vladajuće stranke zbog ploče HOS-a na realciji Plenkovića i Brkića i rekao kako je unutar HDZ-a sukob dogovoren kako bi se zadržalo biračko tijelo koje se me slaže s premijerovom odlukom o micanju ploče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da Brkić želi, ima dovoljno ruku da uvjetuje da se ploča ne makne. Njemu je Plenković namijenio ulogu novog Hasanbegovića koji ima zadatak uz HDZ zadržati desnicu razočaranu Plenkovićem i koalicijom s HNS-om i SDSS-om. Režirani sukobi služe im da zadovolje oba pola svog biračkog tijela, ništa nije slučajno", tvrdi Petrov.

O budućnosti Vlade HDZ-a i HNS-a, Petrov je rekao kako ne vidi razlog zašto Vlada ne bi opstala. "I jedni drugi imaju ono što žele. HDZ ima partnere koji će dizati ruku i ništa ne pitati, a oni su gazde, a HNS ima vlast i državne tvrtke. Sve ovo navodno prepiranje preko medija je igrokaz", rekao je Petrov za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo