Svima srezali plaće, pa sebi nabavili novu limuzinu

13.6.2012.
12:51
VOYO logo

"Neugodno nas je iznenadila informacija da je Grad Bjelovar prije nekoliko dana kupio novi automobil VW Passat koji je namijenjen gradonačelniku i njegovim zamjenicima. Ovo iznenađenje tim je neugodnije jer znamo da je ovo godina najgore recesije i zato smatramo da je ovo jednako licemjeran potez gradske vlasti kao i kad su prošle godine gradonačelniku i njegovim zamjenicima nezasluženo povišene plaće", piše u priopćenju gradskog HSLS-a.

Liberali nadalje podsjećaju da su gradski vlastodršci prošle godine pozivali na razumijevanje kada su smanjivali plaće odgajateljicama u vrtiću, vatrogascima, zaposlenicima knjižnice, muzeja i svih ostalih gradskih tvrtki i ustanova, navodeći tada da se mora štedjeti. Istaknuli su i da aktualna vlast nije otvorila nijedan industrijski pogon niti je završila barem jedan kapitalni projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam godina – prestaro

Odgovarajući na prozivke, gradonačelnik Antun Korušec ističe da su se na nabavu odlučili jer je Passat kojim su se dosad služili star sedam godina i već dotrajao.

"Nabava je planirana u proračunu koji je prihvaćen na Gradskom vijeću i to kroz operativni leasing koji neće biti nikakvo financijsko opterećenje za Grad", kaže za Večernji list Korušec dodajući da je cijena nabavljenog Passata 28.219,50 eura. Dodaje da je vozni park Grada prilično star te da za iduću godinu planiraju nabavu još jednog kombija i automobila srednje klase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo