OPET IGGY & THE STOOGES / Reunion drugih Stoogesa

Image

Uspješni povratnički koncerti detroitskih proto-punkera nastavljaju se i bez Rona Ashetona.

1.6.2009.
9:47
VOYO logo

Prilikom promotivnih intervjua za svoj novi album "Preliminaires" Iggy Pop otkrio je vrlo zanimljivu informaciju o ponovnom okupljanju druge, jednako slavne postave Stoogesa.

U njoj je gitaru svirao James Williamson koji je s Iggyjem i pisao pjesme, a navedeni par nakon nekoliko je desetljeća ponovno uspostavio kontakt i počeo dogovarati koncerte. Gitarist Ron Asheton, koji je preminuo krajem prošle godine, u Iggy & the Stooges varijanti je svirao bas pa se pretpostavlja da će u bendu i dalje ostati Mike Watt.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova formacija djelovala je u prvoj polovici sedamdesetih i snimila album "Raw Power", jedan od ključnih trenutaka u nastanku punka. Iza sebe je ostavila i "mitski" bootleg "Metallic K.O.", poznat kao koncert na kojem se Pop sukobio sa skupinom nabrijanih Hell's Angelsa. Njegovi i Williamsonovi problemi s drogama nakon nekoliko su godina ugasili bend.

Povratnički koncerti bit će bazirani na repertoaru s ove dvije ploče, no Iggy najavljuje kako planiraju završiti i šest-sedam pjesama na kojima je Ron radio prije smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo