nositelj HDZ-ove liste za eu izbore /

Karlo Ressler nahvalio Šeksa, Plenkovića i Tuđmana i otkrio vidi li se jednog dana na mjestu premijera

Karlo Ressler ima 29 godina, dvoje djece, obitelj i uspješnu političku karijeru. On je nositelj HDZ-ove liste za EU izbore

7.4.2019.
18:55
VOYO logo

Gost RTL-a Danas bio je nositelj HDZ-ove liste za europske izbore Karlo Ressler.

​Na pitanje kako to da je baš on zadobio povjerenje Andreja Plenkovića da je postavljen za nositelja liste, Ressler kaže kako ne bi pristao na to da nije uvjeren u najmanje pet manadata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam na podršci i povjerenju. Ovo je veliki profesionalni izazov. Ne bi ni pristao da nisam uvjeren u dobar rezultat i barem pet mandata u EU parlamentu. Ali, prije svega da kvalitetno predstavimo program", poručio je.

Karlo Ressler kaže da je proces izrade lista krenuo s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki od 12 kandidata je ili prijedlog županijskih organizacija ili zajednica. Principijelna odluka stranačkih tijela je da na listi budu samo članovi HDZ-a. Već ranije odlučilo se da na ove izbore izlazimo samostalno kao i na parlamentarne izbore 2016. Velika smo stranka, imamo kvalitetne ljude", tvrdi naš sugovornik. 

Kao najvažnijiu temu kampanje ističe:

"Za nas je posebno važno da napravimo razliku između onih koji su odgovorni i ozbiljni i koji mogu napraviti promjene i koji mogu učinkovito zastupati interese. Mislim da će to biračima biti jasnio", uvjeren je.

"Jedan od prvih zadataka je odabir novih povjerenika"

Već zna i svoje prve poteze kada zasjedne u fotelju EU parlamentarca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od prvih zadataka je odabir novih povjerenika. Za Hrvatsku je jako bitno tko će tamo sjediti, da tamo budu razumne osobe", kaže.

Na pitanje vidi li se na mjestu premijera kako mu neki predviđaju, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usmjeren sam na ovu kampanju, da predstavimo naš program i što bolji rezultat. Naravno da gledamo u budućnost, puno bitnije od osobne karijere je ono što možemo zajedno napraviti za našu zemlju", odlučno će.

"Ne bi se selio u Bruxelles, ostat ću živjeti u Hrvatskoj"

Kao najbolje stvari kod Šeksa, Plenkovića i Tuđmana, kojeg ističe kao svoj uzor, navodi:

"Iskustvo, uključivost i za Franju Tuđmana - strateško promišljanje, vizionarstvo da u teškim okolnostima ujedini narod, nadvlada ideološke razlike i vrati optimizam kad se kao i danas apostrofiliralo beznađe, ostvario je strateške interese. Mislim da danas moja generacija može napraviti bitne promjene, za neku novu Europu", rekao je.

Imate 29 godina, dvoje djece, obitelj, uspješnu političku karijeru, kako vam je sve to uspjelo, pitali smo ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trudim se svakoga dana napredovati, trudim se ulagati u obrazovanje i jasno da uz sve životne radosti postoje i izazovi. Podrška mi je supruga. Ne bih se selio u Bruxelles, ostat ću živjeti u Hrvatskoj", poručio je na kraju Karlo Ressler.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo