RENATO PETEK / Ocjena glasovanja o GUP-u: 'Ovo je Bandićev ozbiljan poraz, predložio je nešto što nije prošlo'

Moramo razmišljati o budućnosti Zagreba i posve novom planu razvoja koji će uključivati sve ono što moderan europski grad 21. stoljeća mora imati

11.2.2020.
16:09
VOYO logo

HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak rekao je u utorak da su HDZ-ovi zastupnici pokazali principijelnost time što nisu glasali za zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP)  i što nisu odustali od svojih amandmana, zbog čega novi GUP nije izglasan u Gradskoj skupštini.

"Izrazito mi je drago da ovaj loš i štetan dokument nije prošao. Isto tako mi je drago da su kolege iz HDZ-a napokon pokazali dosljednu principijelnost. Od jučer ih pozivam da ne odustanu od svojih amandmana, nego da se gradonačelnik izjasni o njima", rekao je Stojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada bez obzira na političko opredjeljenje, ističe, imaju šansu napraviti puno kvalitetnije razvojne projekte u Zagrebu od onoga što je to predviđao ovaj GUP.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo sada svi biti na visini zadatka da napravimo Zagreb po mjeri Zagrepčana, a ne pojedinih investitora za koje nitko nije znao koji su", istaknuo je.

Sada, dodaje, trebaju razmišljati o budućnosti Zagreba i potpuno novom planu razvoja koji će uključivati sve ono što moderan europski grad 21. stoljeća mora imati, sve što ovaj GUP nije bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petek: Glasovanje je dokaz Bandićeve nemoći

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika Renato Petek ocijenio je da je glasovanje o GUP-u dokaz nemoći zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića da nastavi upravljati gradom kao što je naviknut. 

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Ovo je ozbiljan poraz jer je predložio nešto što nije prošlo, što nije u sklopu postojeće koalicije uspio dogovoriti, ispregovarati, istrgovati kao što je to uvijek činio. Cijeli dan smo očekivali vidjeti hoće li se dogoditi neka promjena, hoće li se pojaviti neki novi 'žetončić', na koji način će to gradonačelnik riješiti i ovog puta u tome nije uspio", rekao je Petek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo