mini iznenađenje u parizu / Remi na Saint Denisu: Švedska i Irska podijelile bodove na otvaranju skupine E

Image
Foto: AP

Irska je povela u 48. minuti pogotkom Wesa Hoolahana, a Švedska je do izjedanačenja došla u 71. minuti kada je autogol zabio Clark

13.6.2016.
19:58
AP
VOYO logo

SAINT-DENIS - U utakmici 1. kola skupine E nogometnog Eura u ponedjeljak su Irska i Švedska na stadionu Stade de France odigrali 1-1. Irska je povela u 48. minuti pogotkom Wesa Hoolahana, a Švedska je do izjednačenja došla u 71. autogolom Ciarana Clarka.

Nogometaši Irske bili su znatno bolji u prvom poluvremnu, stvorili su nekoliko prigoda, ali najbolje su imali u 15. i 32. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15. minuti Brady je izveo korner, Clark je glavom proslijedio na drugu vratnicu, a O'Shea je za par centimetara bio prekratak i nije uspio loptu ubaciti u mrežu. Treba istaknuti i pokušaj Hendricka, koji je u 32. minuti pogodio vratnicu.

I u drugo poluvrijeme Irci su krenuli sa jednakom ambicijom, pa im se je već u 48. minuti to isplatilo. Seamus Coleman se probio po desnoj strani i odlično je ubacio za WesaHoolahana, koji poluvolejom pogađa za vodstvo Irske 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je i nakon primljenog gola djelovala jalovo, kao da je čekala da magični ZlatanIbrahimović izvede neku čaroliju. I dočekali su je u 71. minuti. Ibra se u kaznenom prostoru sjurio do korner-linije i oštro je ubacio pred vrata Irske, a branič Ciaran Clark glavom je pogodio vlastitu mrežu.

I tako je Švedska bez ijednog udarca u okvir vrata došla do pogotka i vrijednog remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo