REMETINEC SE SPREMA ZA DOLAZAK NOVOG SLAVNOG GOSTA: / Todorić doznao na koji će ga odjel smjestiti, možda će mu biti malo neugodno

Image
26.10.2018.
19:03
VOYO logo

Vještačenje provodi revizorska kuća KPMG, koja je obećala da neće trajati predugo,

Za samo koji tjedan Ivica Todorić će po izručenju iz Velike Britanije biti odveden u Remetinec. Naime, kako ne bi mogao utjecati na svjedoke njemu je lani određen istražni zatvor, a prema proceduri njegova žalba neće se razmotriti sve dok ne stigne u zemlju što se u ovom trenutku ne zna kada će biti.

Image
TODORIĆ O ODLUCI VISOKOG TRGOVAČKOG SUDA: /

'Dugoročne posljedice ove kriminalne odluke će biti katastrofalne'

Image
TODORIĆ O ODLUCI VISOKOG TRGOVAČKOG SUDA: /

'Dugoročne posljedice ove kriminalne odluke će biti katastrofalne'

Sigurnosni rizik

Kao i svima kojima je određen istražni zatvor, Todorić će proći uobičajnu proceduru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici i psiholozi će ga pregledati u Centru za dijagnostiku gdje će se utvrditi ima li zdravstvenih problema, koje lijekove koristi, te će se procijeniti sigurnosni rizik. U slučaju Ive Sanadera i Vladimira Zagorca, odlučeno je bilo da budu na ženskom odjelu što bi se moglo ponoviti i u slučaju osnivača Agrokora Ivice Todorića, piše 24sata.

Nije detaljno svjedočio

Glavni državni tužitelj Dražen Jelenić izjavio je kako tužiteljstvu je u odnosu na Ivicu Todorića ostalo ispitati još samo jednog svjedoka, a potom bi obranu trebao dati i Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On će iznijeti svoju obranu, ali ne mogu precizirati o čemu sve točno, što će sve biti predmet, koliko će ići u detalje. Mislim da nije dobro tako detaljno svjedočiti odmah na početku, ali obranu će dati", rekla je za televiziju N1 Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Obećali su da neće predugo

Iako su liste svjedoka nadopunjene i smatra se kako će biti nadopunjene s novim popisima, odvjetnici osumnjičenika tvrde kako će za istragu ključna biti knjigovodstveno-financijska vještačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vještačenje provodi revizorska kuća KPMG, koja je obećala da neće trajati predugo, piše 24sata. Jelenić se nada kako bi vještačenje moglo biti gotovo do kraja godine. Sukladno nalazima revizije, optužnica bi mogla biti podignuta u proljeće iduće godine.

Prema najoptimističnijim prognozama predmet bi mogao trajati najmanje pet godina. Naime, Državno odvjetništvo je protiv Ivice Todorića pokrenulo dvije istrage u kojima ga sumnjiče za štetu od 1,6 milijardi kuna. Ukratko, terete ga, zajedno sa sinovima i bivšim menadžerima u koncernu, za krivotvorenje isprava, nezakonito vođenje poslovnih knjiga, lažiranje financijskih izvještaja i izvlačenje milijardi iz koncerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo