najbolji studentski radovi / Rektorova nagrada: Oni su svoje roditelje, obitelj i Međimurje učinili ponosnima

Image
Foto: emedjimurje.hr

Rektorova nagrada posebno je priznanje Sveučilišta u Zagrebu, kojim se nagrađuju najbolji studentski radovi znanstvenoga sadržaja, odnosno umjetnička ostvarenja. Ustanovljena je radi poticanja znanstveno-istraživačkoga i umjetničkoga rada te promicanja studentskoga stvaralaštva.

27.9.2016.
9:35
emedjimurje.hr
VOYO logo

Jedan od temeljnih ciljeva je razvijanje svijesti studenata o tome da se uspješni znanstveni ili umjetnički rad temelji na osobnoj izvrsnosti, kreativnosti i ustrajnome radu, uz usvajanje najviših etičkih i profesionalnih standarda osobnoga djelovanja.

Među dobitnicima u protekloj akademskoj godini 2015./2016. nalazi se čak 19 studenata s područja Međimurske županije, zbog čega je župan Međimurske županije Matija Posavec za njih organizirao svečani prijem u zgradi Scheier u Čakovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: emedjimurje.hr

„Danas nagrađujemo 19 međimurskih studenata koji su dobitnici Rektorove nagrade, a usporedimo li to s ukupnim brojem studenta u našoj županiji, dolazimo do brojke koja je iznad prosjeka Hrvatske, na što smo iznimno ponosni“, napomenuo je župan Posavec prilikom svog govora, istaknuvši pritom kako Županija studentima isplaćuje jednokratne financijske potpore, te im pomaže putem Zaklade za obrazovanje „dr. Vinko Žganec“ i nove privatne zaklade Mikec, koja uz županijsku potporu dodjeljuje sredstva na temelju socijalnih kriterija, ali i kriterija izvrsnosti.

Više pročitajte na portalu emedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo