STJEPAN LAKUŠIĆ / Rektor zagrebačkog Sveučilišta uoči prosvjeda studenata ADU-a: 'Dodatno ćemo ispitati situaciju'

Image
Foto: RTL Danas

'U skladu sa svojim ovlastima ispitat ćemo dodatno situaciju, a posebno iščekujemo precizne zahtjeve studenata koji će, vjerujem, biti izneseni na prosvjedu', poručio je Lakušić uoči prosvjeda

30.10.2023.
13:11
RTL Danas
VOYO logo

Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta u Zagrebu uoči prosvjeda studenata Akademije dramske umjetnosti zbog vraćanja profesora Ozrena Prohića na nastavu nakon suspenzije da će dodatno ispitati situaciju na Akademiji.

"Podržavam legitimno pravo studenata ADU održati prosvjed kojeg su najavili za danas i na kojem će predstaviti svoje zahtjeve i prijedloge, s kojim do ovog trenutka nisam upoznat. Apsolutno se u ime Sveučilišta u Zagrebu zalažem za nultu stopu tolerancije prema svakoj vrsti uznemiravanja i nepoštovanja, no isto tako vjerujem kako se institucije odgovorno odnose prema svakom zasebnom slučaju u skladu s pravnim okvirom, te posebno Etičkim kodeksom Sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga treba uzeti u obzir i legitimnost pravnoga okvira prema kojem je profesor Prohić vraćen na posao, sukladno informacijama koje imam do sada. Prema onome što sam čuo, a pretpostavljam da je snimka autentična, osuđujem ovakav način komunikacije kao apsolutno neprimjeren, ne samo u akademskom okružju već i javnom prostoru općenito.

U skladu sa svojim ovlastima ispitat ćemo dodatno situaciju, a posebno iščekujemo precizne zahtjeve studenata koji će, vjerujem, biti izneseni na prosvjedu", poručio je Lakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ozren Prohić vraćen je na posao nakon suspenzije zbog prijevare za seksualno uznemiravanje.

POGLEDAJTE VIDEO: U Osijeku prosvjed zbog ubojstva studentice. 'Tražimo ostavke. Nitko nije zaslužio policiju koja šuti o nasillju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo