ZET-OVE KARTE OPET NA KIOSCIMA / Rekonstrukcija sporazuma: Kako je spašen Tisak i srušena nagodba te što Bandić ima s tim?

"Prvo je Bog sebi bradu stvorio, svatko se buni, svtko ima pravo da se buni. Ja se nisam javljao kad su se oni naplaćivali", kaže Bandić

26.4.2018.
18:56
VOYO logo

"Ja se nisam javljao kad su se oni naplaćivali" - tako je prvi čovjek Zagreba, Milan Bandić za RTL prokomentirao pobunu dijela dobavljača nakon što su Agrokor i Zagreb postigli sporazum. 

U kioske Tiska vraćene su ZET-ove karte, dogovoreno je produljenje koncesija, a zauzvrat gradu će se vratiti dugovi. Dobavljači tvrde - puno više nego ostalima i suprotno onom što im je ranije prezentirano. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 170 kioska u Zagrebu i okolici, stigli su paketi iz ZET-a. Karte za autobuse i tramvaje zbog dugova nisu imali posljednja četiri mjeseca...

“Jučer smo dobili ZET-ove karte ponovno, naši kupci su to tražili i sada ponovno imamo punu uslugu ZET-a, imamo dnevne karte, za 4 kune, 10 kuna...”, kaže nam Snježana Večaj, prodavačica u Tisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je to dogovora Grada Zagreba i Agrokora. Kao i produljenje koncesije, a koliko je važna suradnja grada Zagreba i Tiska, govori i podatak - da se velika većina njihovih prodavaonica, čak 142 kioska nalaze na javnim gradskim površinama, a Tisak u Zagrebu ostvaruje 30 posto svojih ukupnih prihoda u maloprodaji.

Bez toga, zagrebački gradonačelnik i danas poručuje - Tiska ne bi bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad bez lažne skromnosti da nije bilo grada Zagreba ode 3500 ljudi na burzu, a Tisak u stečaj...”, kazivao je gradonačelnik metropole.

Niti je to zakonito niti je ono što im je ranije prezentirano - odmah su se požalili dobavljači i sinoć održali sastanak koji je prije ostalih napustio izvanredni povjerenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ostaju u postupku nagodbe, sporazum grada i povjernika - dobavljači su nazvali opasnim presedanom.

“Pa radi se o tome kada smo dogovarali okvir nagodbe bili su nam prezentirani jedni podaci o tome što se želi nagoditi s gradom, a ono što je postignuto odstupa od toga, primarno u iznosu o kojem se radi”, mišljenja je Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantic Grupe za financiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjavaju, ZET-u je isplaćeno 100 graničnog i oko 80 posto starog duga što je znatno više nego drugima.

Zbog svega Trgovačkom će sudu podnijeti zahtjev da se preispita zakonitost dogovora između izvanredne uprave Agrokora i grada Zagreba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako danas na ljutnju nezadovoljnih dobavljača reagira gradonačelnik Bandić.

"Prvo je Bog sebi bradu stvorio, svatko se buni, svtko ima pravo da se buni. Ja se nisam javljao kad su se oni naplaćivali. Neću se javljati ni prosvjedovati. Ja znam da je sve napravljeno sukladno zakonu”, poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će očito još morati potvrditi i sud. Iz Agrokora su nam poručili da su sve rekli jučer.

A tad su rekli da Zagreb - neće dobiti više od drugih...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo