REINER: / 'Bilo je pritisaka, neki HDZ-ovci će sigurno glasati protiv Istanbulske konvencije'

Image

Na pitanje misli li da je 'odmetanje' HDZ-ovih zastupnika od stajališta čelništva stranke i Vlade posljedica pritisaka izvana, Reiner je potvrdio da su pritisci postojali,

11.4.2018.
20:11
VOYO logo

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner ocijenio je da će neki HDZ-ovi zastupnici na izjašnjavanju o ratifikaciji Istanbulske konvencije sigurno glasovati "protiv", ustvrdivši kako je to posljedica unutarstranačke demokracije, ali vjerojatno i pritisaka izvana.

"Teško je to reći, ne bih pokušavao licitirati s time. Neki će biti protiv, ali mislim da taj broj neće biti jako velik", rekao je Reiner gostujući u RTL-u Danas izravno iz Hrvatskoga sabora i iznoseći stajalište o tome kako će HDZ-ovi zastupnici u petak glasovati o Istanbulskoj konvenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznaje da je bilo pritisaka

Na pitanje misli li da je 'odmetanje' HDZ-ovih zastupnika od stajališta čelništva stranke i Vlade posljedica pritisaka izvana, Reiner je potvrdio da su pritisci postojali, ali je odbio konkretizirati o kakvim se pritiscima radilo.

"S raznih strana su bili pritisci, prema tome sasvim sigurno to utječe na ljude. Ali, pritisaka je bilo i u nekim drugim situacijama pa, isto tako, nisu svi jednako glasovali. Ali ne možemo i ne moramo svi jednako ni misliti. Postoje ljudi koji iz određenih razloga misle malo drukčije", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici će moći glasovati po savjesti

Istaknuo je da je to posljedica unutarstranačke demokracije u HDZ-ovoj Vladi, te dodao da će zastupnici moći glasovati po savjesti.

"Stranačka tijela donijela su svoje stavove i preporučila zastupnicima da tako glasuju. Neki će vjerojatno glasovati i drukčije", ocijenio je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje hoće li Davor Ivo Stier ostati politički tajnik HDZ-a unatoč tome što se otvoreno protivi ratifikaciji, Reiner je ustvrdio kako se sve nastavlja kao i dosad te da je "Stierova pozicija u ovom času ista kakva je bila jučer, prekjučer ili prije mjesec dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo