REFORMISTI NAMJERNO NE IDU U KOALICIJU S LJEVICOM: / Čačić najavio da je otvoren za suradnju i s desnicom - ako pobijedi

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Reformisti Radimira Čačića idu samostalno na parlamentarne izbore i tvrde da će za formiranje nove vlade biti presudni njihovi glasovi

18.5.2020.
12:32
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Za sastavljanje nove vlade bit će presudni glasovi Reformista, poručio je danas iz Varaždina predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić, koji na izborima očekuje od dva do četiri mjesta u Hrvatskom saboru. Čačić je na konferenciji za novinare rekao da Reformisti na izbore idu samostalno, uz mogućnost da im se priključe partneri u centru "koji su stava da stvari treba mijenjati“.

Ustvrdio je da na sjeveru Hrvatske i u Varaždinskoj županiji 60 posto građana glasa za centar, te da oni nisu odgovorni što su na prošlim izborima glasali za HNS i dali mu regionalno četiri zastupnika, a oni su ih, kaže, izdali i s liste ljevice prešli na desnicu, uz HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da su Reformisti otvoreni za suradnju sa svakom vladom. "Svi znaju da je Reformistima lijevi centar ideološki i politički bliži od desnog centra. Mi namjerno ne idemo u koaliciji lijevog centra, jer želimo imati mogućnost da štitimo interese građana koji nas biraju“, kazao je.

Image
NOVO BIRAČKO TIJELO NA KOJE NITKO NE RAČUNA; Stručnjak tvrdi: /

'Ima ih 50.000 i sigurno neće glasati za HDZ'

Image
NOVO BIRAČKO TIJELO NA KOJE NITKO NE RAČUNA; Stručnjak tvrdi: /

'Ima ih 50.000 i sigurno neće glasati za HDZ'

Prioritet je lijevi centar, ali...

Čačić je istaknuo da prioritet kod sastavljanja vlade ima lijevi centar, a ako to ne bude moguće, najavio je suradnju s desnim centrom. "Jasno je da nema pobjede SDP-a, jasno je da nema pobjede HDZ-a, jasno je da su presudni naši glasovi“, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne idemo s još nekim partnerima iz centra, naš okvir su dva zastupnika, a ako idemo cilj je četiri, realno tri. Što je više nego dovoljno da vlada ne može reći ni dobar dan, a da ne čuje što su naši interesi“, dodao je.

Prvi čovjek Reformista i varaždinski župan u uvodu je rekao da su ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i HNS podnijeli zahtjev Vrhovnom sudu za reviziju spora za isplatu sredstava za gradnju škola po modelu javnog-privatnog partnerstva, koji je država izgubila i mora vratiti dug županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada županiji pokušava oteti 44 milijuna kuna

"Baš sad kad imamo pad prihoda na izvornom budžetu od 10 posto, suočavamo se i sa zahtjevom Vlade da nam se otme 44 milijuna kuna“, izjavio je Čačić.

Vezano za Vladinu prognozu pada BDP-a od 9,4 posto, naglasio je kako je jedini izlaz u pojačanoj gospodarskoj aktivnosti i investiranju koje je u cjelini vezano uz EU novac, a kao jedino što Vlada ne smije napraviti naveo je da na tome počne štedjeti. Dodao je da se svaka kuna koju Vlada štedi na europskom projektu multiplicira s 5 kuna štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo