REDATELJ MILAN BANDIĆ TVRDI DA ZBILJA IDE NA IZBORE: / Okuplja volontere i kaže: Tako je i Stipe Mesić startao s 2 posto...

Image
Foto: Pixsell

Provjerili smo u kratkom razgovoru kakvo je raspoloženje u predizbornom stožeru najneobičnijeg kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima

11.10.2019.
21:52
Pixsell
VOYO logo

Predsjednički kandidat Milan Bandić, redatelj, od sredine rujna, od kada je objavio kandidaturu pod motom „Korupcija svima a ne samo njima“ kampanju vodi uglavnom na društvenim mrežama: najavio je, primjerice, da će (kad bude izabran za predsjednika) skratiti i promijeniti himnu, reda hvalospjeve korupciji i okuplja volontere kojima je korupcija u srcu. No, u političkim analizama redovno se pojavljuju sumnje tipa „ako redatelj Bandić skupi 10 tisuća potpisa“ ili nagađanja da se samo radilo o promotivnom štosu iza kojeg zapravo ne kreće prava kampanja.

Stoga smo odlučili pitati Milana Bandića, bivšeg redatelja Darija Juričana, misli li ozbiljno, hoće li skupljati potpise, organizirati stožer…i hoće li mu to omesti planove oko završetka filma „Kumek“ o Milanu Bandiću (gradonačelniku). Pokazao nam je i svoj novi promotivni biser: video s Manhattana, onog pravog, iz New Yorka, na kojem se kočoperi njegov plakat: "Korupcija spaja". Dok njegov imenjak nastoji u Zagrebu izgraditi „svoj“ Manhattan, redatelj Milan Bandić „osvojio je“ pravi Manhattan…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MINISTARSTVO UPRAVE ODOBRILO: Poznati redatelj promijenio ime u Milan Bandić i ide na izbore: ‘Korupcija svima, a ne samo njima!’

Image

NET.HR: Kako protječe vaša predkampanja? Kakve su reakcije vaših potencijalnih glasača, odnosno, jeste li donijeli konačnu odluku hoćete li skupljati potpise za kandidaturu ili ne? Vidjeli smo vas na fotografijama kako u cik zore udvarate radnicima Zagrebačkog holdinga: imate li dojam da imate njihov glas? Ili je vaša najava bila samo test za javnost...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTARSTVO UPRAVE ODOBRILO: /

Poznati redatelj promijenio ime u Milan Bandić i ide na izbore: 'Korupcija svima, a ne samo njima!'

Image
MINISTARSTVO UPRAVE ODOBRILO: /

Poznati redatelj promijenio ime u Milan Bandić i ide na izbore: 'Korupcija svima, a ne samo njima!'

BANDIĆ: Predkampanja ide svojim tijekom – opušteni smo i uvjereni u pobjedu! Stipe Mesić imao je 2000. prema anketama 2 posto baš kao i ja, a Stipe je nakon toga pobijedio u dva mandata. Budućnost Milana Bandića je neupitna!

NET.HR: Hoćete li imati i vi kakvo reprezentativno predstavljanje programa? Predsjednica Grabar Kitarović imala je najavu kandidature, pa će onda još predstaviti program u Westinu. Gdje ćemo vidjeti vaše predstavljanje programa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANDIĆ: Milan Bandić svaki dan predstavlja program. Ne pada mi na pamet odvojiti se od naroda. Moji birači su mali korumpirani ljudi.

Image

NET.HR: Vi znate da ovlasti predsjednika nisu osobito široke. Kako biste legalizirali, propisali, korupciju?BANDIĆ: Znat ću lupit šakom o stol i objasnit Vladi i Saboru da sam direktno biran voljom naroda i da narod ima kliker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NET.HR: Neovisno o skromnim ovlastima, predsjednik ipak može dijeliti odlikovanja. Biste li možda uveli kakvo odličje za osobite zasluge u širenju korupcije? Vidite li vi već neke potencijalne dobitnike vaših odlikovanja?BANDIĆ: Čitate mi misli! Potencijalnih dobitnika ima mnogo. Krenuo bih prvo od javnih institucija – recimo televizije.

NET.HR: Za sada vaš imenjak, gradonačelnik Milan Bandić, nije objavio kandidaturu za predsjednika. Kakva su vaša očekivanja? Hoće li možda ipak...? Jeste li razočarani ako nećete imati prilike doživjeti osobni sraz: Milan Bandić vs. Milan Bandić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANDIĆ: Milan Bandić gradonačelnik još je jednom pokazao da je pjevac koji puno kukuriče. Milan Bandić redatelj čovjek je koji dela.

NET.HR: Predsjednica Grabar Kitarović nedavno je imala vrlo uspješnu turneju među iseljenicima u SAD. Kakvi su vaši izgledi među hrvatskim iseljenicima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANDIĆ: Dijaspora je prepoznala moje korupcijsko evanđelje i poglavito iz BiH stižu ovacije i nepoderivi izrazi oduševljenja.

Image

18.09.2019., Zagreb - Prostorije GONG-a. Redatelj Dario Jurican promjenio je ime u Milan Bandic i pod njim krece u kampanju za predsjednicke izbore. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

NET.HR: Kandidat Škoro je najavio da će transparentno objaviti svoju imovinsku karticu nakon slučaja Šuica. Kakvo je vaše raspoloženje? Hoćete li i vi objaviti sve vaše pokretnine i nekretnine? Prema svom sadašnjem bogatstvu, gdje biste sebe svrstali u odnosu na druge kandidate? Tko vam je po imovini najbliži?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANDIĆ: Moja imovina poznata je još iz mog prvog filma u kojem navodim što imam: pola stana i grobno mjesto u Kumrovcu. Šuicu podržavam i pozivam je da izađe iz ormara i prihvati svjetlu stranu korupcije koju nudi moj program.

NET.HR: Hoće li vam angažman oko predsjedničke kampanje omesti planove oko završetka filma "Kumek"? Ili ćete ispreplesti promociju filma i predizbornu kampanju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANDIĆ: Kampanja nam se gura u film, ali joj ne damo! Izbori su svetinja. Nadamo se završiti film prema planu, dakle, u prvoj polovini 2020.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo