REAKCIJE NA NOVU RUNDU MAILOVA: / 'Plenkoviću, gotovo, je! Ostavka i novi izbori! I angažiraj si tim dobrih odvjetnika'

Image

Iako su ostali Plenkovićevi ministri još uvijek malo suzdržani, oporba ne štedi ni Plenkovića ni njegovu desnu ruku, Martinu Dalić.

14.5.2018.
11:48
VOYO logo

U Banskim dvorima u tijeku je sastanak premijer Plenkovića i ministrice Dalić, a u 14 sati obratit će se javnosti. Nakon što je danas na Indexu objavljena nova runda mailova skupine Borg, kako su se samo nazvali, iz oporbe su uslijedile nove prozivke na račun Plenkovića i Dalić, uz pozive za ostavkama i novim izborima.

Image
PROCURILI NOVI MAILOVI! /

Plenkovićev ured dobio ih je na dan kad je hitno izglasan lex Agrokor

Image
PROCURILI NOVI MAILOVI! /

Plenkovićev ured dobio ih je na dan kad je hitno izglasan lex Agrokor

"'Ajmo na izbore. Ne može HDZ bez kriminala. Plenković je znao za mailove, što znači da je lagao građanima kad je rekao da ne zna", poručio je SDP-ov Bojan Glavašević na twitteru.3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži se ostavka i novi izbori

Kritikama se pridružio i čelnik oporbenog HSS-a Krešo Beljak koji je na facebooku napisao: "Plenkoviću, gotovo je!!! Ostavka i novi izbori!!! I dobrog odvjetnika, odnosno cijeli tim dobrih odvjetnika trebaš angažirati - pod hitno!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Forum Mladih SDP-a objavio je: ‏"Od izjave da premijer nije pročitao sve mailove došli smo do toga da je neke i dobio. Tako vam je to u HDZ-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je samo potvrda da je trenutni odlazak Martine Dalić neizbježan, a pitanje je samo je li ona jedina", poručio je za Hinu čelnik Mosta Božo Petrov.

U tom smislu, kaže, izjave kako "u sljedećim tjednima treba vidjeti" te da će predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskog sabora tek sada pročitati mailove su neprihvatljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"

Ne želimo podsjećati na sve izjave koje su do sada komunicirane iz Vlade, ali bit je da vjerodostojnost mailova nije osporavana i komunicirano je da u mailovima nema ničeg novog niti spornog", kazao je Petrov.

Politički blagoslov bogaćenju

Most se, podsjetio je, nije slagao s tezom da cilj opravdava sredstvo i zato je otišao iz Vlade, a to je Grupa Borg očito iskoristila za osobno bogaćenje. "Iz objavljene prepiske jasno je da to nisu mogli napraviti bez političkog blagoslova", zaključio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u nedjelju kako će, vezano uz mail komunikaciju Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na "lex Agrokor", rasvijetliti sva pitanja do kraja, a ako nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

Ministri i dalje suzdržani

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak, upitan misli li da potpredsjednica Vlade ministrice gospodarstva Martina Dalić treba otići iz Vlade, kako to ovisi o analizi mailova te da oko toga ne želi prejudicirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisno o analizi mailova i ovog za što je se tereti. Ne mogu prejudicirati i unaprijed reći dali treba ili ne treba otići", izjavio je Kujundžić tijekom potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u Ministarstvu zdravstva .

Rekao je kako nije znao za mail prepisku te dodao kako se u Vladi govorilo o lex Agrokoru ali se ne sjeća da je bilo govora o autorima zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić nije želio odgovarati na pitanje vezano uz aferu s mailovima ministrice Dalić.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako će, vezano uz mail komunikaciju potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić s konzultantima i odvjetnicima koji su radili na lex Agrokoru, rasvijetliti sva pitanja do kraja, a ako nešto nije bilo dobro, tražit će odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukoliko nešto nije bilo dobro tražit ćemo odgovornost i ispravit ćemo pogreške, ako ih je bilo", izjavio je premijer Plenković novinarima upitan šteti li politički potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva vladi i HDZ-u.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo