profesorica pisala vladi / Reakcija Konzuma: 'Da Ivana Stuparić radi kod nas, imala bi primanja od 4000 do 6850 kn neto'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Iz Konzuma poručuju kako profesorica informatike Ivana Stuparić ne radi u Konzumu

12.7.2019.
13:40
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Iz Konzuma su se oglasili povodom našeg jučerašnjeg teksta o pismu koje je profesorica Ivana Stuparić poslala Vladi RH, a u kojem je između ostaloga rekla da je počela raditi u Konzumu te da je prisiljena raditi u dućanu za 2000 kuna. 

Iz Konzuma poručuju kako Ivana Stuparić ne radi u Konzumu, a kada bi i bila zaposlenica s punim radnim vremenom, njena bi primanja bila između 4000 kuna i 6850 kuna neto, ovisno o tome gdje bi radila odnosno bi li prihvatila posao na nekoj od sezonskih lokacija.

U nastavku prenosimo reakciju Konzuma u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Obraćamo vam se nakon objave članka na vašem cijenjenom portalu u kojem se navode netočne informacije vezane uz uvjete rada zaposlenika u maloprodaji Konzuma.

U ovom članku citira se gospođa Ivana Stuparić te se navodi da je „prisiljena raditi u Konzumu za 2000 kuna“. Moramo vas obavijestiti da gospođa Stuparić ne radi u Konzumu, a kada bi i bila zaposlenica s punim radnim vremenom, njena bi primanja bila između 4000 kuna i 6850 kuna neto, ovisno o tome gdje bi radila odnosno bi li prihvatila posao na nekoj od sezonskih lokacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Stuparić je bila u Konzumu na razgovoru za posao u trenutku kada nije bila u mogućnosti raditi puno radno vrijeme te joj je na njen zahtjev ponuđen ugovor na pola radnog  vremena. Prije početka rada nazvala je u Konzum i rekla da odustaje od ponuđenog posla jer je dobila posao u školi na puno radno vrijeme.

Konzum u posljednje dvije godine neprestano radi na poboljšanju uvjeta rada svojih zaposlenika, pružajući brojne pogodnosti iznad zakonski propisanih obveza poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa, dara za djecu i plaćenog privatnog zdravstvenog osiguranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogućnost isplate neoporezivog dijela za nagrade Konzum je iskoristio gotovo u potpunosti još u 2018. godini isplativši radnicima božićnicu u većem iznosu, od 1.500 kuna. S početkom ove godine povećana su primanja zaposlenicima u neto iznosu od 350 kuna, a to se povećanje odnosi na sve one kojima se plaća obračunava na temelju koeficijenta te se isplaćuje trajno, kao dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu koji je u cijelosti neoporeziv. Pritom se u obzir uzima efektivan rad, odnosno prisutnost na radu u prethodnom mjesecu.

Od početka ove godine Konzum je zaposlio više od 1.100 novih kolega, najviše u maloprodaji i logistici, a znakovit je podatak da je više od 70 posto sezonskih zaposlenika prošlih godina prepoznalo Konzum kao mjesto na kojem žele nastaviti raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, uz poticajno radno okruženje i pozitivnu, timsku atmosferu, Konzumovim djelatnicima nudi se i mogućnost rada na nepuno radno vrijeme, što je zanimljivo roditeljima, studentima i svima kojima je to bitno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.''

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo