HDZ-OVAC ĐAKIĆ ISKRENO / Razveden je, ima odraslu djecu, a prima zastupničku naknadu za odvojen život: 'Kupio sam apartmančiće na Šolti...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Imam i staru majku o kojoj brinem. Nisam je evidentirao u imovinskoj kartici, rekao je HDZ-ovac Josip Đakić

17.2.2022.
11:24
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić još je jedan od parlamentaraca koji primaju naknadu za odvojeni život od obitelji, a ne žive odvojeno od obitelji. Đakić se razveo od supruge, a djeca su mu punoljetna.

"Pravilnikom je definirano i ja sam svaki put ispunjavao uvjete. Pripadam onima koji su preko 50 kilomatera udaljeni. Rastavljenost i nerastavljenost ne čini obitelj, postoje i djeca i roditelji s kojima se živi ili vodi briga o njima. Hoće li Pravilnik biti mijenjan ili neće, to ćemo vidjeti", govori Đakić za televiziju N1, a na pitanje žive li njegovi odrasli sinovi s njim, odgovara: "kako-kada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam i staru majku o kojoj brinem. Nisam je evidentirao u imovinskoj kartici, ali pomažem da se plati dom, ona puno i boravi kod mene", govori HDZ-ovac. Njegova djeca su odrasla, imaju 24, 26, 35, 37 godina, ali on kaže: "A što, da ih brišem? Kad su nestašni, onda su moji, a kadasu pitanja obitelji, onda kao da nisu moji…".

Image
'10 GODINA NE PRIMAM NAKNADU' /

Bauk žestoko uzvratio Plenkoviću: 'Očekujem da mi se premijer ispriča. Lažno me optužio...'

Image
'10 GODINA NE PRIMAM NAKNADU' /

Bauk žestoko uzvratio Plenkoviću: 'Očekujem da mi se premijer ispriča. Lažno me optužio...'

'Nisam htio kupiti stan u Zagrebu. Kupio sam dva apartmančića na Šolti'

Na pitanje jesu li zastupnici malo odvojeni od stvarnosti, Đakić kaže: "Pravilnici se uvijek prilagođavaju vremenu. Zastupnici mogu biti i volonteri, ali ne mogu. Kad sam obnašao dužnost načelnika, bio sam volonter. Budite uvjereni da ovo nije jeftin posao. Ni dolazak ni odlazak ni odijevanje…", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koristim naknadu za odvojeni život i nakon razvoda. U čemu je problem? Iznenađen sam pitanjem. Tri dana sam u Zagrebu, ispunio sam sve obrasce i to ide po automatizmu. Ne koriste je, valjda, oni koji žive s obitelji. Nisam htio kupiti stan u Zagrebu. Kupio sam dva apartmančića na Šolti", rekao je Đakić za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo