ostaje u saboru / Razgovarali smo s Franjom Lucićem: i nakon (ne)prospavane noći uvjerava da novinaru nije nudio novac!?

U zatvor bi mogao saborski zastupnik Franjo Lucić nakon objave skandalozne snimke u kojoj nudi mito novinaru za neobjavljivanje priče

28.7.2017.
18:45
VOYO logo

Političke funkcije u HDZ-u više nema, saborska klupa mu se klima, a pitanje je hoće li, zbog ove snimke, ostati i bez slobode.

"Ono što ćeš ti od redakcije dobiti, znači ja ću tebe honorirati jedan naprema tri. Ako ti dobiješ tisuću, ja ću ti dati dvije ili tri tisuće", kaže na snimci FranjoLucić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom snimkom na kojoj je HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić pokušao podmititi novinara Dragu Hedla s ciljem da odustane od pisanja o poslovanju njegovih tvrtki - počeo se baviti USKOK.

Lucić za RTL poručuje da poziv još nije dobio, ali i da nije zabrinut jer sporni razgovor i dalje za njega nije nuđenje mita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja njemu nisam ponudio nikakav novac niti sam ja razmišljao o podmićivanju", uvjerava HDZ-ovac.

S Plenkovićem je jučer razgovarao, a iako je podnio ostavku na sve političke funkcije ostaje u HDZ-u, ali i Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram živjeti od svoga rada, dakle to je saborska plaća. Šta ću ja na temelju jednog novinara sada davati ostavku?! Razumijete, mislim da ne bi bilo u redu", kaže Lucić.

Neslužbeno doznajemo da su istražitelji Hedla već kontaktirali i da će u ponedjeljak u Osijeku dati iskaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da bi sada trebalo postupiti Državno odvjetništvo kao što je postupilo u slučaju jednog drugog saborskog zastupnika koji je zbog toga završio i u zatvoru", objašnjava Drago Hedl.

Radi se o slučaju Željka Sabe koji je izašao iz SDP-a nakon što je HDZ-ova Marija Budimir objavila snimku na kojoj joj nudi novac za ruku u gradskom vijeću. Prvo je dobio kaznu od 16, pa 8 mjeseci zatvora, a Vrhovni sud tada je donio presedansku odluku po kojoj se i neovlašteno snimanje uzelo kao dokaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interes pravde, tumači odvjetnik Branko Šerić, i u slučaju Lucića, treba biti ispred prava na privatnost. 

"Kad je u pitanju saborski zastupnik, osoba koja ima moć, bez obzira radi li se o financijskoj ili političkoj moći, a s druge strane je novinar, gospodar javne riječi koji u službi istraživačkog novinarstva da se radi o zaista velikoj društvenoj opasnosti takvog postupanja i nuđenje mita po meni je sasvim izvjesno da treba procesuirati", poručuje odvjetnik Branko Šerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucića još štiti saborski imunitet, a zahtjev za njegovo skidanje još nije stigao do Sabora. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo