svaka priča je drugačija / Razgovarali smo s 21-godišnjim sirijskim studentom: evo kakve je sve peripetije prošao na svom putu

Svaka izbjeglička priča na putu od Bliskog istoka do Zapada je drugačija

21.9.2015.
22:52
VOYO logo

Naš reporter Ivan Skorin razgovarao je s 21-godišnjim studentom iz sirijskog grada Lattakie, Soulimanom Al Alijem, koji mu je ispričao kakve je sve peripetije prošao je na svom putu. 

"Prvo smo se vozili iz Lattakie u Siriji do Beiruta kombijem, a onda smo letjeli avionom do Adane u Turskoj. Od tamo smo išli 12 sati autobusom do Izmira. Od Izmira smo putovali do malenog grčkog otoka u gumenom brodu, to nas je koštalo 1000 eura po osobi", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatim smo do otoka Samos došli većim brodom, to je bilo još 40 eura, a onda od Samosa do Atene, što nas je koštalo 80 eura. Potom smo u Ateni sjeli u autobus koji nas je doveo do makedonske granice. Makedoniju smo prošli vlakom i onda smo sa srpske granice sjeli u autobus za Beograd koji je koštao 50 eura", nastavio je Souliman. 

"Od Beograda do mađarske granice išli smo autobusom kojeg smo platili 60 eura. Kad nam Mađarska nije dopustila prolaz, vratili smo se natrag prema hrvatskoj granici. Potom smo sjeli u vlak za Beli Manastir koji je bio besplatan, a zatim smo vlak do Osijeka platili 31 kunu. Od Osijeka smo došli do Zagreba za otprilike 30 eura, a od Zagreba do ovdje su nam pomogli ljudi", ispričao je Souliman koji već tri dana čeka na slovenskoj granici da ga tamošnja policija pusti dalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo