100 STRANICA NADE / Razgledajte Prijavnu knjigu Rijeke za dobivanje titule Europske prijestolnice kulture 2020.

Image

Na web stranici riječke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture danas je objavljena prijavna knjiga kojom se Rijeka u drugom krugu natječe za ovu prestižnu titulu.

24.2.2016.
14:53
VOYO logo

Riječ je o knjizi koja je 10. veljače predana Ministarstvu kulture i europskom Povjerenstvu koje donosi odluku o izboru grada – prijestolnice kulture 2020. godine, prenose danas mrežne stranice Grada Rijeke.

Do istog su datuma osim Rijeke, svoje knjige završili i predali i drugi gradovi kandidati – Osijek, Dubrovnik i Pula. Ove su prijavne knjige nastale s obzirom na ocjene i preporuke nezavisnog europskog Povjerenstva koje je u lipnju prošle godine, na temelju tadašnjih prijavnica, donijelo odluku da ova četiri grada ulaze u uži izbor, odnosno drugi krug natjecanja.
Osvajanje titule Europske prijestolnice kulture nije samo simbolički čin, već uključuje provedbu čitavog niza programa i projekata koji bi mogli značajno promijeniti život našega grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 24. ožujka, kada se očekuje odluka o pobjedniku ovog natjecanja, Rijeka će ugostiti Evaluacijsko povjerenstvo te i usmeno predstaviti svoju kandidaturu pred Povjerenstvom u Zagrebu.

Više o prijavnoj knjizi pročitajte na portalu Riječan.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo