RAVNATELJ 'ŠTAMPARA' VRLO OPTIMISTIČAN: / 'Ako nastavimo ovim tempom, do rujna bismo mogli hodati bez maski'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

I danas je na zagrebačkom Velesajmu procijepljeno više od 4000 ljudi, unatoč gužvama i tehničkim problemima,

20.4.2021.
19:39
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ogromne gužve od jutra su se stvorile na zagrebačkom Velesajmu zbog masovnog cijepljenja. Naime, počelo je cijepljenje Pfizerovim cjepivom, pa je do 17 sati, javlja RTL, svoju dozu dobilo 3188 građana. No, epidemiološki gledano, gužve nisu dobre, jer bi se u redovima za cijepljenje mogla proširiti zaraza.

"Danas je prvi dan cijepljenja s Pfizerom i gužvu najviše tome pripisujemo", rekla je glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim te dodala da naručeni građani doolaze mnogo prije termina koje su dobili. Neki su čak došli i bez poziva svojih liječnika i potvrde a platformi za cijepljenje. "Za sve naručene osobe imamo osigurano cjepivo. Nema potrebe da se dolazi ranije na cijepljenje", poručila je Rotim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GLAVNA SESTRA IZ 'ŠTAMPARA' SVALILA KRIVICU ZA GUŽVE NA ZAGREPČANE: /

Ističe kako je unutar paviljona Velesajma sve dobro organizirano

Image
GLAVNA SESTRA IZ 'ŠTAMPARA' SVALILA KRIVICU ZA GUŽVE NA ZAGREPČANE: /

Ističe kako je unutar paviljona Velesajma sve dobro organizirano

Gužve zbog sustava

Neki su se u redovima iživcirali, a neki su se kladili hoće li uopće doći na red. Bilo je planirano cijepiti oko 4500 ljudi, a otkako je započela kampanja masovnog cijepljenja na Velesajmu, procijepljeno je gotovo 19.000 ljudi.

"Naš je cilj za danas bio cijepiti 4000 ljude, a koliko vidim sada premašit ćemo tu brojku i stići do brojke od 4300. U svakom slučaju svi koji su došli danas na Velesajam bit će cijepljeni", poručio je za Večernji ravnatelj "Štampara" Zvonimir Šostar te pojasnio kako je do gužvi došlo jer je "dva-tri puta pao cijeli informatički sustav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je dosta gužve. Međutim, sada je sve u redu. Ispričavam se svima koji su danas dulje čekali. Moram naglasiti da me veseli ovakav odaziv stanovništva, ako nastavimo ovakvim tempom mislim da bi do rujna mogli imati procijepljeno stanovništvo i hodati bez maski", uvjeren je Šostar.

Apel građanima

Cijepljenje će se narednih dana provoditi od 8 do 19 sati, osim petka kada će se cijepiti do 13 sati. Stoga je Šostar apelirao na građane koji nisu naručeni da ne dolaze, a onima koji imaju potvrdu da se drže svojih termina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega apelirao bih na sve naše sugrađane da ne dolaze ukoliko nisu naručeni jer nam stvaraju kaos i gužve zbog čega ljudi koji čekaju u redovima s potpunim pravom imaju pravo biti nervozni. Također, svi trebaju znati da nema potrebe dolaziti satima ranije jer to ne znači da će itko biti cijepljen prije upisanog termina. Ima dovoljno cjepiva za sve i nitko neće ostati bez svoje doze. Danas, u srijedu i u četvrtak ćemo cijepiti cijeli dan. U petak ćemo masovno cijepljenje provoditi prije podneva. Od idućeg ponedjeljka krećemo s AstraZenecom jer ćemo do petka potrošiti sve količine Pfizer cjepiva koje imamo", poručio je Šostar.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo