pojavio se na njen nalog / Ravnatelj SOA-e stigao u Ured predsjednice i podnio joj izvješće o aferi 'Hotmail'

Image
Foto: PIXSELL

redsjednica je danas ranije izjavila kako je zatražila detaljno izvješće SOA-e o spomenutoj temi, a kasnije je u njezin ured stigao ravnatelj agencije

18.5.2018.
15:25
PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj SOA-e Danijel Markić podnio je izvješće predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović o ulozi i aktivnostima Agencije u aferi Hotmail.

Predsjednica je danas ranije izjavila kako je zatražila detaljno izvješće SOA-e o spomenutoj temi, a kasnije je u njezin ured stigao ravnatelj agencije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST:

>>Predsjednica osudila prepiske putem maila, savjetnike pozvala da vrate naknade: 'Čast je bitnija od novca'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predložit ću i sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, najavila je predsjednica jutros te izrazila zabrinutost iz tri razloga:

1. nagodba se mora provesti, ne želimo da dođe do komplikacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. tzv. afera Hotmail, treba vidjeti tko je znao za tu komunikaciju. Zašto skupina komunicira putem hotmaila, čiji su serveri izvan države.

3. činjenica da se bojim da sve drugo u državi stoji...', rekla je predsjednica u Saboru, nakon svečanosti u povodu 15. godišnjice rada Hrvatske zajednice županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana kolika je odgovornost premijera u svemu, odgovorila je: "Nismo se čuli telefonom jer sam bila izvan države. Nisam bila za razgovor preko telefona jer mislim da ne bi bio dovoljno zaštićen, zato sam zatražila sastanak.

"Po meni, treba istražiti autentičnost sadržaja, a to rade određene institucije i nitko ne smije raditi pritisak na DORH. Naravno, svatko od nas je politički odgovoran za posao koji radi, a to ovisi i o stabilnosti unutar koalicije, njihovim razgovorima. U ovom trenutku nemam dovoljno podataka da bih mogla komentirati detalje", kazala je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo