RAVNATELJ KB DUBRAVA: / 'Pacijenti nisu bili ugroženi, respiratora ima dovoljno', ali ipak, priznaje jedan problem

Image
Foto: N1

Odbacuje tvrdnje kako se pacijenti puštaju kućama i prije nego što se oporave

8.11.2020.
20:35
N1
VOYO logo

Novi ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić za RTL Danas komentirao je stanje u bolnici, navode o preuranjenom otpuštanju pacijenata i manjku kapaciteta. Na početku je istaknuo kako nestanci struje nisu ugrozili pacijente , te kako policija još traži sabotera koji je prekinuo struju u subotu.

U zadnja petak i subotu je primljeno 80 novih pacijenata, a iako je u nedjelju primljeno nešto manje, dr. Lukšić kaže kako je priljev kontinuiran. „S obzirom na brojke zaraženih i u sljedećim danima očekujemo veći priljev bolesnih u bolnicu“, kaže. „Imamo dovoljno respiratora. Trenutno je na respiratorima 37 bolesnika, a ukupno je 47 bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja. Respiratora ima dovoljno i oni nisu problem“, tvrdi i dodaje da je u bolnici trenutno 60 respiratora, "ali će se povećavati kontinuirano“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA OBJAVILA DETALJE O NESTANKU STRUJE U KB DUBRAVA: /

'Netko je provalio i potrgao ručicu'; Ravnatelj: 'Ovo nije slučajno'

Image
POLICIJA OBJAVILA DETALJE O NESTANKU STRUJE U KB DUBRAVA: /

'Netko je provalio i potrgao ručicu'; Ravnatelj: 'Ovo nije slučajno'

'Nitko tko je za bolničko liječenje nije pušten ranije kući'

Odbacuje tvrdnje kako se pacijenti puštaju kućama i prije nego što se oporave.

„To definitivno ne stoji jer svaki bolesnik u bolnici se pušta se u trenutku kada se procijeni da je njegovo kliničko stanje za kućno liječenje. Morate znati da je ovo jedna nova bolest koja ima svoj prolongirani tijek i da se bolesnik možda čini slabijim, ali možda je prema kliničkim parametrima njegovo stanje u poboljšanju, a za oporavak će možda trebati duži period. Definitivno, nitko tko je za bolničko liječenje nije pušten da ide ranije kući“, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osoblje živi s covidom i sigurno je umorno'

Ipak priznaje problem s nedostatkom osoblja. „To je ono što govorimo duže vrijeme. Mi imamo kapacitete imamo. Imamo i respiratore i smještajne kapacitete. Danas se vidi, a možda se nije vidjelo na početku da smo danas sigurni da niti jedna zagrebačka bolnica infrastrukturno, bez obzira na sve probleme koje ima KB Dubrava, ne bi bila u stanju imati ovakvu dinamiku i prenamjenu prostora za liječenje Covid bolesnika i ne. No, osoblje u KB Dubrava živi s covidom od početka, od ožujka i sigurno je umorno. No, zadnjih dana nam dolazi sve više i više kolega iz svih zagrebačkih bolnica u pomoć.“. kaže.

Prosvjede liječnika pripisuje prije svega lošoj komunikaciji. Očekujem mir i da se svi skupimo zajedno. Puno je tu dobrih ljudi, koji vrijedno rade svoj posao, od kojih možda neki od njih nisu bili informirani na pravi način i bili su s pravom zabrinuti za svoju budućnost i zdravlje. S tim ljudima treba razgovarati i vjerujem da ćemo svi zajedno vratiti dobro raspoloženje i napraviti Dubravu poželjnim mjestom za rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se KB Dubrava mogla vratiti u „regularno“ stanje, ne želi nagađati. „Teško je to reći. Prema prognozama i planu koje je izradilo Ministarstvo zdravstva, Dubrava će biti Covid bolnica dokle god to budu zahtjevali uvjeti pandemije i liječenja tih bolesnika. Na taj način oslobađamo druge bolnice da mogu zbrinuti sve ostale bolesnike koji su bolesni od svih drugih bolesti koje nisu covid.“, zaključuje. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo