ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE / Ravnatelj Dubrovačke bolnice o cijepljenju svoje obitelji: 'Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ravnatelj dubrovačke bolnice cijepljenje preko reda omogućio je puncu i punici iz Posušja i svojim roditeljima

19.2.2021.
16:14
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić tvrdi kako cijepljenje njegove uže i šire obitelji ne može biti nepropisno kada propisi ne postoje. 

"Ne bih to nazvao cijepljenjem preko reda. U našoj bolnici, ali i u cijeloj Republici Hrvatskoj je iznimno mali interes za cijepljenje općenito. Zanemariv broj djelatnika je bio zainteresiran, ispod 50 posto, oko 200 ljudi", objasnio je Bekić za Dubrovačku televiziju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo znali kolika je to količina u bočicama na samom početku i svi zainteresirani mogli su se cijepiti. Obzirom da sam ja stalno u Covid zoni, jasno je da postoji mogućnost s obzirom da imam četvero djece da je dvoje imalo Covid, a dvoje je povremeno u samoizolaciji te da šira obitelj koja se brine za djecu s obzirom na dob i komorbiditete bi sigurno letarno završilo od Covida. I jasno da smo im ponudili i da su dobili, kao i svi ostali", rekao je Bekić. 

U ponedjeljak imamo novo cijepljenje djelatnika i imat ćemo viška cjepiva i sad se za nas postavlja pitanje da li proliti to cjepivo, eliminirati ga ili za nekoga koga se procijeni cijepiti”, istaknuo je Bekić te pojasnio kako se cjepivo kad se razrijedi mora iskoristiti u roku od 30 minuta. Na pitanje smatra li da je učinio nešto nepropisno, Bekić je odgovorio: "Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odlične vijesti /

Istraživanje pokazalo da je prva doza Pfizer-BioNTecha učinkovita 85 posto već nakon dva tjedna

Image
odlične vijesti /

Istraživanje pokazalo da je prva doza Pfizer-BioNTecha učinkovita 85 posto već nakon dva tjedna

Cijepili se njegovi roditelji, ali i punac i punac

Index je danas objavio da je ravnatelj dubrovačke bolnice i HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Dubrovnika Marijo Bekić cijepljenje preko reda omogućio puncu i punici iz Posušja i svojim roditeljima.

"Cijepljena je moja supruga, koja je zdravstveni djelatnik Doma zdravlja (stomatolog), moji roditelji, te punac i punica koji spadaju u ugrožene skupine, obzirom na godine života i komorbiditete", naveo je Bekić u očitovanju koje je poslao Ministarstvu zdravstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inače, i moji roditelji i punac i punica čuvaju mojih četvero djece, od kojih je dvoje preboljelo COVID-19, a preostalo dvoje su povremeno u samoizolaciji", napisao je u očitovanju. Treba napisati i da su i Bekić i njegova supruga zdravstveni djelatnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo