zadrani bijesni / Rat online peticijama za smjenu 'konobara-koordinatora' u zadarskom Narodnom muzeju, Ricov: 'Ne znam čime sam zaslužio ovakav medijski linč'

Image
Foto: Bojan Bogdanić (ezadar.rtl.hr)

'Osim posla u Narodnom muzeju Zadar, ja sam i glazbenik čiji se spotovi prikazuju na televiziji, pjevač koji je održao desetke koncerata samostalno i sa drugim pjevačima diljem Lijepe naše', objašnjava se Ricov

13.11.2017.
16:30
Bojan Bogdanić (ezadar.rtl.hr)
VOYO logo

Na internetskoj stranici www.peticija24.com pojavila se inicijativa za smjenom Renate Peroš i Davida Ricova

Tekst peticije je nazvan 'Peticija prema Zadarskoj županiji za raskid ugovora o radu Renati Peroš i Davidu Ricovu', a isti je izazvao veliku pozornost zadarske javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo zatim, pojavila se i peticija podrške za iste ljude, uz ovaj tekst: "Oni ljubomorni nek prvo pogledaju sebe. Sramite se! Svi radite preko veze. Dobro pogledajte sebe i svoju djecu. David je pametniji nego svi vi koji uz diplomu niste kvalificirani odnosno ne znate osnove svog zvanja".

Podsjetimo, u Zadru je prošle godine obnovljen spomenik iz 13. stoljeća kojim upravlja Narodni muzej u Zadru, pa se otvorilo novo radno mjesto, kordinator Malog arsenala, a tu poziciji sada obnaša, ni manje ni više, nego osoba koja je po struci konobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su tada pisali lokalni mediji, riječ je o 31-godišnjem Davidu Ricovu, a na mjesto koordinatora Malog arsenala postavljen je od strane ravnateljice Narodnog muzeja Renate Peroš.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Renata Peroš: 'U želji da me smijene, pojedini novinari izgubili su doticaj sa stvarnošću'

Posljednjih nekoliko dana, u više tiskanih i elektronskih medija, objavljeno je ukupno 14 članaka u kojima je izneseno čitav niz neistina kojima je nanesena velika šteta Narodnom muzeju Zadar, naglašava Renata Peroš, ravnateljica ove ustanove, javlja eZadar.

"Ovom prilikom želim naglasiti nekoliko činjenica koje su pojedini novinari zaobišli pišući o Narodnom muzeju Zadar i meni osobno vodeći se željom da se našteti ugledu i časti i da se u javnosti stvori percepcija o Narodnom muzeju Zadar kao ustanovi u kojoj se ne poštuju zakoni i pozitivni propisi RH te meni kao osobi koja provodi samovolju. U želji da me smijene, pojedini novinari izgubili su doticaj sa stvarnošću, izmišljajući informacije, plasirajući neistine kao nepobitne činjenice zaboravljajući pritom na novinarsku etiku, Zakon o medijima, Zakon o pravu na pristup informacijama i, konačno, Kazneni zakon", stoji u njenom priopćenju, a cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i David Ricov: 'Ne znam čime sam zaslužio ovakav medijski linč'

Nakon ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, Renate Peroš, oglasio se i David Ricov kojega pojedini mediji prozivaju kao osobu koja je nekompetentna za obavljanje posla koordinatora Malog Arsenala, piše eZadar.

"Po završetku srednje škole stekao sam zvanje konobara, a naknadno i zvanje komercijalista te sam trenutno zaposlen na mjestu komercijalista i koordinatora poslova Malog arsenala pri Narodnom muzeju Zadar. Nije točno, kako su to neki novinari izvijestili, kako sam ja šef Malog arseanala niti da sam konobar koji vodi Mali arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored tekućih poslova, a po nalogu poslodavca, ja sam i koordinator u Malom arsenalu i taj posao obavljam odgovorno i savjesno.

Osim posla u Narodnom muzeju Zadar, ja sam i glazbenik čiji se spotovi prikazuju na televiziji, pjevač koji je održao desetke koncerata samostalno i sa drugim pjevačima diljem Lijepe naše. Dobitnik sam i Grba gradonačelnika Grada Zadra 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, ponosan sam kako na svoje pjesme i priznanja, tako i na zvanje konobara. Biti konobar nije grijeh niti sramota kako su to neki portali i tiskani mediji dali naslutiti u seriji članaka kojima je za cilj bio diskreditirati me kao osobu, a čime mi je nanesena šteta ugledu i časti. Kroz svoje školovanje više puta sam osvajao vrijedna priznanja i nagrade u polju ugostiteljstva te sam na regionalnom i međunarodnom gastro natjecanju osvajao medalje i već tada ističući se kao uzoran učenik te ostvarajući zavidne uspjehe na različitim natjecanjima promovirao svoj grad i županiju.

Nadalje, dovedena je u pitanje moja egzistencija i kao pjevača i kao zaposlenika Narodnog muzeja Zadar jer sam etiketiran kao nekakav nesposobnjaković kojeg treba smijeniti, a putem Interneta pokrenuta je i peticija za mojom smjenom koju, osobno sam se uvjerio, je potpisao netko u moje ime?! Toliko o vjerodostojnosti internetskih peticija, makar ove kojom se poziva, ne znam koga, da me se smijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno daleko išao je jedan lokalni portal koji je izvlačenjem iz konteksta, i pozivajući se na neimenovani izvor, dakle izmišljeni, pokušao uništiti moju obitelj zbog čega sam već podnio privatnu kaznenu tužbu protiv odgovornih osoba. Ne znam čime sam zaslužio ovakav medijski linč, srećom, tek manjeg dijela zadarskih medijskih kuća čiji su se novinari, kao po dogovoru, okomili na mene i moju obitelj.

Smatram da je serija članaka kojom me se blati, vrijeđa i bez argumenata omalovažava, produkt dobro planirane akcije s ciljem da se našteti, ne samo meni i mojoj obitelji, već i ustanovi u kojoj radim. Ovim putem zahvaljujem svim ostalim novinarima, medijskim kućama koje nisu popustile pritiscima pojedinaca i nisu htjeli niti prenositi klevetničke tekstove", poručio je David Ricov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo