RASKOL U VLADAJUĆIMA? / Raspudić pobrojio tko je 'pobrao vrhnje' u plinskoj aferi: 'Dolazi do sukoba dviju struja u HDZ-u; Plenković važe koga će smijeniti'

Image
Foto: Patrik Macek/Tomislav Miletic/Pixsell

'Sumnja je sljedeća, da su ovo umjetno proizvedeni viškovi, da bi to koristio onaj tko otpočetka upravlja procesima u HEP-u. Premijer, HDZ i Barbarić su prozirni', smatra Raspudić

14.7.2023.
11:29
Patrik Macek/Tomislav Miletic/Pixsell
VOYO logo

“Očito sad dolazi do sukoba dviju struja u HDZ-u ili vladajuće strukture, koje su okrenute Frani Barbariću ili Davoru Filipoviću. Plenković je najodgovorniji i u svakoj normalnoj zemlji pala bi vlada. No, znajući Plenkovića, on sad važe što mu je najbolje učiniti kako bi umanjio političku štetu. Hoće li smijeniti jednog od njih ili obojicu, još ne znamo. Jer, ako je ovo isplivalo, tko zna što se sve još događa”, rekao je Nino Raspudić za N1.

POGLEDAJTE VIDEO: HDZ-ova istraga brža od Uskoka, Vlada šuti tko je najviše jeftinog plina kupio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući sjednicu Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora, na kojem je ministar gospodarstva Davor Filipović elegantno oprao ruke i ustvrdio da bi predao ostavku u slučaju neke greške koja ide njemu na dušu,  Raspudić ističe kako se konačno doznalo tko se okoristio prodajom plina u bescjenje.

"To su prije svega PPD i Vujnovac. Sumnja je sljedeća, da su ovo umjetno proizvedeni viškovi, da bi to koristio onaj tko otpočetka upravlja procesima u HEP-u. Premijer, HDZ i Barbarić su prozirni, lijepo će pričati 90 posto vremena o ratu u Ukrajini i krizi, koju su sjajno prebrodili, ali zapravo na taj način sebe optužuju jer se kuže u energetiku i znaju što su radili. Sami se hvale kako su izvrsni u energetici pa kako se onda moglo dogoditi sve ovo?”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čini mi se da je ovdje bio deal'

Naglasio je da bi odgovorno vodstvo HEP-a alarmirali Ministarstvo i Vladu. “Zato mi se čini da je ovdje bio deal i da su uključeni pokupili vrhnje”, smatra Raspudić.

Ipak, kreće ljetna stanka i u dva mjeseca, koliko traje, sve bi moglo pasti u zaborav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao izabrani narodni zastupnik osjećam se jako loše jer sad dva mjeseca nećemo zasjedati, a u zemlji gori. Osim ove afere, imamo štrajk u pravosuđu, koji je eskalirao zbog premijerove odluke da neće biti plaćen. Oni nas sad žele poslati na stanku, na odmor, i neka se sve zaboravi. Sa svoje ćemo strane dati sve da to ne bude tako”, zaključio je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo