'SVE JE ISTO, SAMO ĆAĆE NEMA' / Pala hit izjava na račun Plenkovića i HDZ-a, popularni političar pogodio ravno u sridu: 'Četiri kuma opet drže Hrvatsku'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Raspudić kaže da se stvara neka vrsta spontanog prešutnog kartela i općeg povećanja cijena

13.1.2023.
16:33
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Član kluba zastupnika Mosta, Nino Raspudić za N1 je komentirao smjene ministrice Tramišak i ministra Paladine, kao i prijetnje Andreja Plenkovića o kažnjavanju poduzetnika koju su neopravdano podignuli cijene.

Raspudić je kazao da su Plenkovićeve prijetnje nerealne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
A IZNOSI SU PAPRENI /

Plenković: 'Oni koji nisu vratili cijene, snosit će kazne!'; Objavljeno gdje su sve uočena neopravdana poskupljenja: 'Neke usluge su skuplje i za 50 posto'

Image
A IZNOSI SU PAPRENI /

Plenković: 'Oni koji nisu vratili cijene, snosit će kazne!'; Objavljeno gdje su sve uočena neopravdana poskupljenja: 'Neke usluge su skuplje i za 50 posto'

“Prijetio je praznom puškom. On je očito bio šokiran. Nije razmišljao i nije imao nikoga da ga upozori na to što će se dogoditi nakon uvođenja eura. Potpuno je bilo neozbiljno srljanje, u situaciji ovakve inflacije, naguravati ulazak u eurozonu.”

Plenković 'šokiran stvarnošću'

Raspudić kaže da se stvara neka vrsta spontanog prešutnog kartela i općeg povećanja cijena. Podsjetio je da su mnogi stručnjaci upozoravali kako sada nije vrijeme za uvođenje eura radi inflacije i da treba pričekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda Plenković u tom šoku susreta sa stvarnošću, gdje je shvatio da ono što je mislio da će mu biti veliki plus, postaje veliki minus i teret, na Snježnoj kraljici se nalupetao oko toga da će on sad utjecati na cijene. Prijetio je praznom puškom”, kazao je Raspudić.

“Kako će on utjecati na cijenu kebaba na Trešnjevačkom placu?”, pita se Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je pomoć srednjoj klasi?

Istaknuo je da su Mostovci upozoravali na to da treba misliti na srednju klasu, a ne samo na socijalnu pomoć Vlade te da je potrebno povećati neoporezivi dio plaće i smanjiti porez na dohodak.

“Mi poštujemo i one koji su za euro, apsolutno, ali ne sada!”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić kao ad hoc rješenje

O smjenama ministara Raspudić je rekao da je tragično da tisuće ljudi na Baniji treću zimu provode u kontejnerima.

"Danas će Branko Bačić predstaviti svoj plan obnove, pa pitajte ga kad je napravio taj plan. To je bilo ad hoc rješenje, zec iz šešira. Branko Bačić se uvijek pojavljuje kad dolazi do političkog kraha.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nedostaje samo Ivo Sanader da se vrati. Sva njegova ekipa je tu. Četiri kuma opet drže Hrvatsku: Tu je Branko Bačić, Kalmeta preko Erlića i naravno neizostavni Šeks i Šeparović – Sve isto, samo ćaće nema!”

“Da budete ministar morate imate jednu od dvije kvalifikacije”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovi ministri moraju zadovoljavati dva uvjeta

O Šimi Erliću kao novom ministru Raspudić je rekao da HDZ-ovi ministri moraju zadovoljavati dva uvjeta.

"Morate biti ili potpuno nesposobni, onda vas postavi za ministra – nešto što nikad u životu niste sanjali – i vi ste zahvalni i bespogovorno slušate toga tko vas je digao iznad vaših mogućnosti, a pošto ste nesposobni i nikakvi njega ne ugrožavate politički. Drugi je da vam imaju nešto u ladici, onda ste ucjenjivi i onda plešete kako vas stišću. Mi ovdje imamo situaciju od oca koji je bio pod Uskokovim istragama, do istrage koju OLAF vodi protiv Kalmete i Erlića”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba se sprema na opoziv Vlade: “U ponedjeljak će biti sastanak. Mi konstruktivno surađujemo s ostatkom oporbe. Ali poznavajući Vladin pragmatični cinizam i taj izostanak bilo kakvog morala i političke odgovornosti, oni će i dalje uvjeravati javnost da je od 1. siječnja poteklo med i mlijeko”, zaključuje Raspudić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo