VLADAJUĆI ŽELE PONOVNO UVESTI VOJNI ROK: / Novi ministar obrane: 'Ja sam za'

Image

Vladajući razmatraju ponovno uvođenje vojnog roka. Potvrđeno je to današnjim izjavama s Odbora za obranu te činjenicom da takvu ideju podržava i novi ministar.

24.2.2016.
14:30
VOYO logo

Vladajući su danas na saborskom Odboru za obranu predložili ponovno uvođenje vojnog roka. Točnije, tu je opciju na Odboru tek potvrđenom načelniku Glavnog stožera general pukovniku Mirku Šundovu "potegla" zastupnica Mosta Ines Strenja Linić, pišu 24sata.

"Treba razmišljati o tome da li ponovno uzeti u obzir da se služi određeni vojni rok, naravno na dobrovoljnoj bazi, na način da se to ostavi kao mogućnost", rekla je Strenja Linić dok se njen kolega iz HDZ-a Stevo Culej založio za obvezno služenje vojnog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ministar ZA, no muči ga novac

Nakon Odbora o svemu se, pak, očitovao i novi ministar obrane Josip Buljević koji je kazao kako on ideju podržava, ali da ona ovisi o tome koliko će za nju biti novca i koji su prioriteti u igri pije nje.

No, SDP-ovac Igor Dragovan ističe kako vojni rok iziskuje velika davanja. Dodaje da samo treba pričuvu podići na drugačiju razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI ZASTUPNIK HDZ-a: /

Treba vratiti obavezni vojni rok, a šator iz Savske držati u pričuvi

Image
OBAVEZNI VOJNI ROK? /

Predsjednica razmišlja o uvođenju tromjesečne obveze

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo