RASKRIŽJE KOJE ZAGREPČANIMA LEDI KRV U ŽILAMA, NARAVNO NE BEZ APSURDA: / 'To je strašno, prometne nesreće svaki dan'

Image
Foto: YouTube / Screenshot
26.2.2019.
22:24
YouTube / Screenshot
VOYO logo

Probleme stanovnicima zagrebačkog naselja Špansko stvara sigurnost u prometu, posebno na novoj spojnoj cesti koja od Ulice Antuna Šoljana vodi prema trgovačkom centru City Center One West i dalje prema Zagrebačkoj aveniji, gdje se navodno često događaju prometne nesreće piše Jutarnji list.

Stanari se žale na križanje koje je regulirano prometnim znakovima, no neovisno o tome vrlo je opasno, jer se vozači često ne pridržavaju tih znakova, ulaze u križanje velikom brzinom ili ne vide vozila koja dolaze iz smjera Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan radi ograde gradilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasno i za vozila i za pješake

"To je strašno, ovdje gotovo svakog dana možete vidjeti prometnu nesreću. Jedno od najopasnijih križanja u gradu", ispričala je mlada stanovnica Španskog za Jutarnji list, a njezina starija susjeda rekla je da je raskrižje opasno i za vozila i za pješake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Semafor bez koristi

I dok bi na tom mjestu bilo dobro regulirati promet semaforom, samo stotinjak metara dalje na istoj cesti postoji funkcionalan semafor koji treperi i zasad nema što regulirati jer, kako piše Jutarnji list, ulice s desne i lijeve strane nisu projektirane.

Dinko Bilić, pročelnik gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, uvjerava da takva situacija neće potrajati jer je na raskrižju Ulice Antuna Šoljana s Ulicom hrvatskih branitelja, izrađen prometni elaborat semaforizacije... a sam početak radova i realizacija projekta očekuje se krajem ožujka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo