Potvrdili nam iz Grada / Ranije je Zagreb Bilić-Eriću plaćao 5 milijuna kuna. Sada 8 milijuna plaćaju sve ono što je Bandić plaćao 25 milijuna

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Gradonačelnik Tomislav Tomašević javno je prozvao tvrtku čiji je direktor suprug Bandićeve bivše pročelnice

3.12.2021.
16:20
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Danijela Dolenec donijela je zaključak o imenovanju članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu i to za pripremu i provedbu postupka dodjele ugovora za usluge tjelesne zaštite imovine: stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja gradski ured za upravljanje imovinom grada.

Članovi su Gordana MikulićJasminka ButoracAndrijana Papec te Anita Stojić, a u zaključku je jasno i kako je grad drastično smanjio financiranje usluga tjelesne zaštite imovine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ova usluga postala je upitna kada se u centru pažnje našla bivša pročelnica Mirka Jozić jer je tvrtci, u kojoj je direktor njezin suprug, grad za vrijeme Milana Bandića isplatio oko 5 milijuna kuna za navedene usluge. U proračunu je pak sada osigurano tek 8 milijuna kuna za sve tvrtke i svu imovinu dok je grad ranije izdvajao 25 milijuna kuna. 

Image
MIRKA JOZIĆ /

'Da se prikrije fijasko koji je aktualna vlast doživjela s C.I.O.S.-om izmislila se afera sa zaštitarskom tvrtkom'

Image
MIRKA JOZIĆ /

'Da se prikrije fijasko koji je aktualna vlast doživjela s C.I.O.S.-om izmislila se afera sa zaštitarskom tvrtkom'

Sve to potvrdili su nam iz grada čiji odgovor prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planom nabave za 2021., prijedlogom III. Izmjenama i dopunama za predmet javne nabave usluge tjelesne zaštite imovine: stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja Gradski ured za upravljanje imovinom Grada procijenjena vrijednost za navedeni predmet iznosi 8.000.000,00 kuna (bez PDV-a), što je smanjenje troškova u odnosu na 2021. za koju ugovorena sredstva iznose 25.000.000,00 kuna (bez PDV-a). Sredstva u iznosu od 8.000.000,00 kuna osigurati će se u Proračunu Grada za 2022.

Grad Zagreb će se i dalje koristiti navedenom uslugom kao odgovoran vlasnik i upravitelj imovine kojom raspolaže, a što se prije svega odnosi na pružanje usluge tjelesne zaštite kompleksa, Gredelj, bivše tvornice Sljeme i Sveučilišne bolnice Blato, te obilascima dijela stanova i poslovnih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Člankom 197. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) propisano je da je javni naručitelj, a to je Grad Zagreb, obavezan imenovati stručno povjerenstvo za javnu nabavu, koje priprema i provodi postupak javne nabave", naveli su. 

Inače, u zaključku stoji i kako su obveze i ovlasti članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu sudjelovanje u pripremi i davanju prijedloga u vezi izrade dokumentacije o nabavi, otvaranje pristiglih ponuda, pregled i ocjena ponuda te drugi poslovi u vezi s pripremom i provedbom postupka javne nabave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo