Isplaćuje Agrokor /

Ramljakova plaća iznosi 118.940,70 kuna bruto: Vladin povjerenik plaćen tri puta više od premijera

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Prvi podaci o plaći Ante Ramljaka u Agrokoru ukazivali su na 50.000 kuna neto, no bila je to naknada za nepuni travanj, dok od svibnja njegova plaća iznosi 71.395,52 kune neto

7.11.2017.
14:47
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Ante Ramljak imenovan je izvanrednim povjerenikom za Agrokor 10. travnja. Mediji su odmah počeli istraživati koliko iznosi njegova plaća, koju određuje Ministarstvo gospodarstva. Nešto više od mjesec dana nakon što je preuzeo dužnost, Nacional je objavio da Ramljakova plaća iznosi 50 tisuća kuna neto, odnosno 89.227,81 kunu u bruto iznosu.

Međutim, bila je to plaća isplaćena za nepunih mjesec dana s obzirom da dužnost u travnju nije obnašao čitavi mjesec već 20-ak dana. Nacional doznaje da Ramljakova plaća od svibnja iznosi 71.395,52 kune neto, odnosno gotovo 119 tisuća kuna u bruto iznosu. Prema ugovoru Ramljak nema bonusa. Njegova je plaća, dakle, više nego trostruko veća od premijerove (oko 34.000 kuna bruto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Lex Agrokoru, sve troškove vezane uz postupak izvanredne uprave, uključujući iznos nagrade i naknade troškova izvanrednog povjerenika i njegovih zamjenika te članova savjetodavnog tijela, snosi dužnik odnosno njegovo ovisno ili povezano društvo nad kojim je također otvoren postupak izvanredne uprave kao izdatak redovnog poslovanja.

Kada je riječ o plaći izvanrednog povjerenika i njegovih zamjenika, određuje ju Ministarstvogospodarstva, a ne smije biti veća od prosječne mjesečne naknade koju su ostvarivali članovi uprave prije otvaranja postupka izvanredne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo