Ramljak nakon susreta s Poletaevom /

'Stav Sberbanke ćemo saznati uskoro, interes drugih banaka premašuje iznos koji tražimo'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Mislim da nisu imali punu informaciju o tijeku procesa i da su je sad dobili i nadam se da ćemo i taj proces uspješno privesti kraju', rekao je Ramljak

29.5.2017.
15:46
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak, obratio se javnosti nakon sastanka sa zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevom. "Mislim da smo imali jedan otvoreni i konkretan sastanak gdje smo mi iznijeli i prezentirali detalje oko restrukturiranja i stanja kompanija i razgovarali o novom modelu financiranja u kojem je ponuđeno i njima da sudjeluju.

Njihov stav ćemo saznati uskoro i vidjet ćemo hoće li sudjelovati u tom kreditu. Poštovat ćemo odluku kakvu god bila. Pozivam ih da se pridruže bankama koje će financirati s novom likvidnošću", rekao je Ramljak, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredni povjerenik rekao je kako s Poletaevom nije razgovarao o konkretnim inosima, ali da razgovori o kreditiranju idu u udobrom smjeru. "Mislim da u tom kreditu, ja bih volio da i Sberbank bude u tom klubu, ali to neće spriječiti druge banke da kreditiraju Agrokor", rekao je Ramljak i dodao kako predstavnici Sberbanke nisu tražili jamstvo države. 

POGLEDAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vlada o susretu premijera i Poletaeva: 'Cilj je osigurati održivo i uspješno poslovanje Agrokora'

>> Završio sastanak u Banskim dvorima, Poletaev: 'Nastavak financiranja ovisi o razini suradnje'

"Normalno je da Sberbank kao najveći kreditor grupacije iskazuje zabrinutosti. Mislim da nisu imali punu informaciju o tijeku procesa i da su je sad dobili i nadam se da ćemo i taj proces uspješno privesti kraju", rekao je Ramljak. "Njima je ta shema novog kreditiranja s rollupom prihvatljiva, ali još će je analizirati jer ovo je bio prvi  sastanak na kojem se to ponudilo. Pa ćemo vidjeti njihov stav. 

Zadovoljni su izašli sa sastanka jer su dobili informacije o financijskim pokazateljima pojedinih kompanija. Sezona je u tijeku i taj financijski rezultat će biti sve bolji i bolji. Svim dionicima će biti omogućena shema rollupa u ovom novom financiranju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da će se za jednu kunu u novom dugu prizanti jedna kuna ili manje starog duga kojeg mogu prenijeti u prvenstvo naplata. Jako veliki interes je drugih banaka tako da interes koji oni nude premašuje iznos koji mi tražimo", objasnio je Ramljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo