'Rafinerija u Sisku je tempirana bomba!'

20.6.2011.
18:46
VOYO logo

''Rafinerija nije poštivala rokove za modernizaciju koje je preuzela prema prvom sporazum još od 2001. Iz tog sporazuma je napravljena samo prva faza koja je usko rađena samo za ostvarivanje što većeg profita Rafinerije nafte Sisak, a kasnije faze koje su trebale voditi ka modernizaciji rafinerije, ulaganja u postrojenja koja bi osigurala i daljnji rad rafinerije, donijeti boljitak građanima grada Siska da mogu u svom gradu normalno živjeti, može se reći nisu niti započele'', poručili su iz Sisačke eko akcije nakon velikog požara u INA-inoj rafineriji nafte.

Podsjetimo, požar u rafineriji buknuo je u ponedjeljak oko 10 sati ujutro, a ugašen je nakon višesatne borbe vatrogasaca iz Siska, Zagreba i Velike Gorice. Oblak dima bio je visok oko 200 metara i vidio se iz Zagreba, a ozlijeđene su najmanje tri osobe, dok su stanovnici koji žive u blizini rafinerije bili evakuirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Sisačke eko akcije poručuju kako neulaganja i dotrajalost rafinerije nisu neka novost, jer na tu ''tempiranu bombu upozoravaju već dugi niz godina''. Također, ističu i kako građanima nisu dostupni podaci postaja koje mjere kakvoću zraka u Sisku, a isti slučaj je zabilježen i u ponedjeljak - jer ne rade dvije postaje koje su najbliže rafineriji, tvrdi udruga.

Članovi eko akcije tvrde da nisu za zatvaranje INA-ine rafinerije, već traže da se ubrza faza modernizacije, a zbog neadekvatne reakcije prozivaju i Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106200700006 arti-201106200388006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo