zamalo tragedija / Propao dio ceste: Sanacija goleme rupe u Čučerju pri kraju, sutra će radnici postaviti novi asfalt

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Iz Zagrebačkog holdinga javili su kako je oštećenje registrirano na nogostupu

10.12.2019.
18:22
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Rupa koja se otvorila na zagrebačkoj Čučerskoj cesti u ponedeljak mogla je biti kobna za vozača automobila koji je u nju upao. Na sreću nitko nije stradao, a u utorak su se o indicentu očitovali i iz Zagrebačkog holdinga.

Isključena opasnost istjecanja plina

''Sanacija dijela Čučerske ceste u zoni kućnog broja 159, gdje je jučer u kasnijim poslijepodnevnim satima došlo do propadanja dijela kolnika, nakon promptnog djelovanja svih resornih i operativnih timova Grada i Zagrebačkog holdinga, nastavljena je i danas, a traje u kontinuitetu sve do potpunog rješavanja problema na toj lokaciji. Ubrzo nakon događaja isključena je opasnost od istjecanja plina, a detaljnim je pregledom terena utvrđeno kako nema oštećenja na sustavu javne vodoopskrbe i odvodnje'', priopćili su iz Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnim su uređajima snimili i okolno područje, navode, te je na starom oborinskom kanalu koji prolazi podno nogostupa registrirano oštećenje koje se dovodi u izravnu vezu s propadanjem ceste.

''Iako se događaj nije mogao predvidjeti, u najkraćem su roku poduzete sve raspoložive mjere kako bi se saniralo puknuće, spriječila eventualna daljnja oštećenja komunalne infrastrukture, održala kontinuirana i nesmetana opskrba pitkom vodom te uspostavio cestovni promet i javni prijevoz. Podsjetimo, autobusna linija 209 tom dionicom uobičajeno prometuje još od jutra, a u zoni radova koji i nadalje traju, vozi se tek suženim dijelom kolnika'', dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi potrebni radovi koji prethode asfaltiranju bit će, očekuju u Holdingu, završeni večeras do 19 sati, a za jutro je predviđeno postavljanje novog asfaltnog sloja na samoj prometnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo