hvalevrijedan potez / 'Radniku za svako novorođenče plaćamo 3.326 kuna': svi o lošoj demografiji, a šibenska tvrtka jedina nešto poduzela

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Puno se priča, a malo što poduzima pa se tako uspješna šibenska tvrtka odlučila za povlačenje konkretnog poteza

27.2.2018.
10:14
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Da djece bude više, a da se mladi parovi lakše odluče na roditeljstvo, u šibenskoj tvrtki MIAB su se odlučili za povlačenje konkretnog poteza. Kako i priliči onima koji znaju da od lipe priče ima vajde samo ako je slijedi "financijska konstrukcija" - odlučili su svakom svom radniku isplatiti potporu za novorođenče, piše Šibenski.hr.

"Ma znate, u posljednje vrijeme se o tome intenzivno piše i govori, o teškoj demografskoj situaciji u kojoj se Lijepa naša - i mi svi skupa s njom - nalazi pa sam i ja osobno i mi svi u firmi počeli o tome intenzivno razmišljati i razgovarati. I vidjeli smo da je prema Članku 9. stavak 1. točka 9. Zakona o porezu na dohodak (NN 115/16) i članka 7. stavak 2. Pravilnika o porezu na dohodak (NN 10/17, 128/17) neoporezivo moguće isplatiti potporu za novorođenče u visini jedne proračunske osnovice prema posebnom propisu. I onda sam ja, kao direktorica donijela odluku da ćemo tako i napraviti, odnosno da ćemo od danas, od 26. veljače našim radnicima koji dobiju dijete početi isplaćivati 3326 kuna jednokratno. Toliko, naime, iznosi proračunska osnovica za 2018. godinu, prema Zakonu o izvršavanju državnog proračuna RH za ovu godinu. Bit će to naš mali prilog demografskoj obnovi Hrvatske", kazala je Ankica Burić za Šibenski.hr, direktorica i sa suprugom, poznatim šibenskim gospodarstvenikom Matom Burićem, suvlasnica uspješne šibenske obiteljske tvrtke MIAB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka MIAB je do sad osvojila čak tri puta Zlatnu kunu kao najuspješnija mala tvrtka prema kriterijima HGK - Županijske komore Šibenik i to 2000. pa opet 2002. i 2006. godine. Ukratko, iz MIAB-a su nas i dosad navikli da budu prvi ili među prvima i najboljima u svemu, pa tako i u ovom potezu koji će zasigurno i mnoge njihove kolege iz privatnog sektora zaintrigirati da krenu njihovim stopama. I počnu razmišljati ne samo o vlastitoj, nego i našoj zajedničkoj budućnosti, ulažući u nju koliko mogu, piše Šibenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo