'Milanović je izašao, bacio pogled i odvezao se'

Radnici RIZ odašiljača u srijedu su u 13 sati prosvjedovali na Markovom trgu tražeći da ih primi netko od članova Vlade.

12.9.2012.
8:57
VOYO logo

"Premijer Milanović je izašao, bacio pogled prema nama, sjeo u auto i samo se odvezao", kazala nam je predstavnica radnika RIZ-a Marina Glokević dodavši da to pokazuje koliko "imaju sluha za narod". Radnici su se tako nešto prije 15 sati razišli, ali su poručili da će i dalje tražiti načine da netko od vladajućih sasluša njihove zahtjeve. Naime, u Banskim dvorima su im kazali da se nisu najavili, pa će sada zatražiti pisanim putem da ih se primi, kazala nam je Galeković.

Predstavnica radnika RIZ-a nam je kazala da radnici ne odustaju od svojih zahtjeva: da im se omogući privatizacija po modelu radničkog dioničarstva, da se promijene članovi nedavno izabranog nadzornog odbora i da im država vrati 103 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/Z9DGN9Kq-Iw Snimio i montirao: Franjo Tot

Kako nam je kazala Glokević, radnici smatraju da se u nadzorni odbor imenuju nestručni ljudi, pa navodi da je u nadzorni odbor umjesto Krešimira Štiha imenovana Vesna Čižmar, koja je svojedobno kao zaposlenica Hrvatskog fonda za privatizaciju bila svjedokinja u suđenju za aferu Veliki Maestro. Što se potraživanja od 103 milijuna kuna tiče, Galeković kaže da je država još 2003. godine na svom računu pet godina držala 17 milijuna dolara uplaćenih za RIZ, koje je tvrtka za vrijeme SFRJ zaradila na Bliskom istoku, te da su ih tako oštetili u razlici tečaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, uoči današnjeg prosvjeda priopćenjem se oglasio i predsjednik uprave RIZ-a Robert Inkret, koji je ocijenio da prosvjeduju odmetnuti članovi uprave koji zastrašivanjem radnika žele prikriti svoju odgovornost za loše poslovanje te odgoditi provođenje odluka većinskog vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike