Dobila sudski spor / Radnica koja je dobila otkaz zbog dvije šnite: 'Nije bio pršut nego zimska. Bila sam gladna'

Image
Foto: RTL

Suzana Šešo tvrdi da je se poslodavac htio riješiti

23.11.2018.
7:45
RTL
VOYO logo

"Dokazala sam da nisam lopov. I zapravo nisam uzela pršut, samo da znate, nego zimsku", kazala je za 24 sata Suzana Šešo, kojoj su u Intersparu u Zadru 2015. uručili otkaz jer je uzela dvije šnite salame. U konačnici je dobila sudski spor zbog nezakonitog otkaza, a poslodavac joj mora isplatiti 60.000 kuna uz zatezne kamate

"Bila sam gladna i iscrpljena nakon pretovarivanja paleta bez pauze i cjelodnevnog rada na odjelu delikatesa. Uzela sam dva zalogaja da se ne srušim", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada radi u Austriji gdje se zaposlila nakon otkaza u Intersparu 2015. godine. Novcem koji će dobiti pokrit će, kaže, troškove kredita, nešto će novca dati mami, a nešto i sinu jedincu (25) koji se nedavno oženio.

Kaže kako je u vrijeme otvaranja poslovnice Interspara u Zadru radila u Kauflandu. Bila je dobra radnica, a osim prodajnih vještina zna upravljati viličarom i drugom strojevima. Kad su vidjeli njezine kvalifikacije, na razgovoru za posao su je pitali koliko bi plaću tražila da iz Kauflanda prijeđe k njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla sam tad da želim tisuću eura. I dali su mi toliko. Postavili su me na mjesto voditeljice odjela tekstila. Moje kolegice radile su za dvostruko manju plaću. A onda su nakon 13 godina zaključili da sam im preskupa. Plaću mi nisu mogli smanjiti po zakonu, pa su išli na promjenu radnog mjesta. Poslali su me kao prodavačicu na odjel delikatesa", objašnjava Suzana tvrdeći kako vjeruje da su poslodavci računali kako će sama dati otkaz.

No ona to nije učinila. Dapače, novo radno mjesto bilo joj je lakše i s manje stresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A onda su iznenada u komoru postavili kamere. Tog dana u rujnu 2015. nisam samo ja uzela par šnita salame. I moje druge kolegice su uzimale, ali jedino sam ja dobila izvanredni otkaz. Htjeli su pokazati da sam lopov, ali nisu uspjeli. Žalili su se i da sam ih uzela bez rukavica, golim rukama, iako nismo imali obvezu nošenja rukavica. Neka. Za mene je to sad sve konačno gotovo i ova je trakavica završila. Nisam ogorčena i ne zamjeram im, jer u konačnici oni su najskuplje platili te dvije šnite salame", zaključila je Zadranka za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo