RADIMIR ČAČIĆ: / Predložit ćemo da svi zastupnici i državni dužnosnici budu na minimalcu

Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec

Saborski zastupik Reformista Radimir Čačić smatra kako svi zastupnici i državni dužnosnici trebaju biti na minimalcu. To će, kaže, Reformisti predložiti kao amandman u Saboru.

2.3.2016.
11:03
PIXSELL, Marko Jurinec
VOYO logo

Saborski zastupnik Reformista Radimir Čačić smatra kako više od smjernica proračuna za ovu godinu, s obzirom ograničeno vrijeme, nije ni trebalo očekivati, no tvrdi da se moglo i mora učiniti više te da su svi oni koji traže reforme u pravu. Istovremeno je gostujući na N1 kritizirao bivšu vlast koja je tvrdila kako se rast dogodio zahvaljujući njenom radu.

Lažne samohvale bivše Vlade

"A što se tiče porasta, kako i zašto se on dogodio, nije u pravu prošla Vlada s tvrdnjom da je posljedica njezinog djelovanja, a još manje nova, koja kaže da je to posljedica njezinog prisustva. Cijena kapitala, cijena energije, situacija na mediteranskom tržištu, koja je otvorila prostor za našu nišu, uz niz drugih stvari popravlja naše šanse. Jako sporo dizanje našeg udjela u EU fondovima neizbježno će dovesti do bolje investicijske slike, jer se ipak učimo povlačiti sredstva. To je malo i ispod svih razina očekivanja, a ove godine po prirodi stvari, čak i da Vlada ništa ne radi, imat ćemo rast, ako Vlada ne bude radila nikakve štete. Najniža cijena kapitala u povijesti bit će i ove godine tu negdje. To je za jednu visoko zaduženu zemlju dobro", pojasnio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjenkanje kao i supermarketu

Osvrćući se na smanjenje prava saborskih zastupnika koje je predlagao Most, te mogućeg smanjenja plaća na 9.999 kuna, Čačić je rekao kako on od saborske plaće nije nikad živio jer je poduzetnik te da mu sve izgleda kako cjenkanje u supermarketu.

"Svi zastupnici i državni dužnosnici, kao i premijer, trebali bi primati minimalac i to će biti naš amandman u Saboru. Prosjek plaće ili minimalac koji Hrvatska propiše. Licitiranje oko toga što bi netko učinio ili će učiniti je bespredmetno i u javnosti, izaziva bez stvarnih razloga očekivanja ili razmišljanja o tome da je to rješenje. To financijski nije nikakvo rješenje, nitko s ozbiljnijim poslom i karijerom u tom se slučaju neće upuštati u politiku. U politiku će se upuštati ljudi koji nikad ništa ozbiljno nisu napravili, niti su primili ozbiljnu plaću", kazao je Čačić nazivajući Mostove ideje i ideje Živog zida demagogijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIVILEGIJE KOJE NI MOST NE ODBIJA: /

65 zastupnika dobit će 3000 kuna za najamninu stanova i režije

Image
PRIVILEGIJE KOJE NI MOST NE ODBIJA: /

65 zastupnika dobit će 3000 kuna za najamninu stanova i režije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo