Radimir Čačić najavio poskupljenje plina!

Iako se još čeka odluka HERA-e, izvjesno je da stanovnike šest gradova vrlo skoro čeka poskupljenje grijanja.

10.10.2012.
11:54
VOYO logo

Takav rasplet najavio je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačićna skupu o promjenama u energetskom sektoru ususret ulasku Hrvatske u Europsku uniju s kojeg je poručio da se ne može više događati da HEP uvozi skuplje energente, a gradovi određuju cijenu, konkretno grijanja.

U svakom slučaju odzvonilo je dosadašnjoj, kako je rekao Čačić, politici samoubojstva koja je Hrvatsku u proteklih 8 godina dovela do toga da plaćamo samo 70 posto uvezene energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je pobrojao čitav niz, na stotine milijuna eura vrijednih, projekata od HE Kosinj, HE Ombla, Plomina, terminala na Krku i drugih koji su u tijeku ili pred realizacijom i iščekivanjem strateških partnera. Kako je zaključio, sve to ne bi bilo moguće da se nisu, iza zadnjeg časa, uravnotežili prihodi i rashodi i da Vlada nije prestala zabijati glavu u pijesak.

Iako ne sumnja u opravdanost projekta termoelektrane Plomin na ugljen, Čačić nije želio komentirati novo upozorenje Zelene koalicije da se u Labinštini ignorira stav građana i struke o pogodovanju građevinskom lobiju koje će, tvrde zeleni, uroditi ekološki neprihvatljivim, štetnim te ekonomski neisplativim projektom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo