ROSSANDA DAO OSTAVKU / Račun Uljanika ponovno blokiran: Štrajk zbog neisplate plaća nastavlja se

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Račun Uljanika bio je već u nekoliko navrata blokiran

31.10.2018.
9:18
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Uprava Uljanika u srijedu je izvijestila putem Zagrebačke burze da je račun grupe ponovno blokiran, dok se u tom brodogradilištu nastavlja štrajk. 

Račun Uljanika bio je već u nekoliko navrata blokiran: u razdoblju od 29. do 30. kolovoza, potom od 3. do 13. rujna. Nakon toga je uslijedila deblokada kako bi se isplatila plaća radnicima, a zatim je ponovno račun bio blokiran u razdoblju od 2. do 24 listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gianni Rossanda u utorak je Nadzornom odboru Uljanika dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave pulskog brodogradilišta", izvijestili su iz Uljanika. Predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac kazao da je novi NO razgovarao sa sedam mogućih kandidata za mjesto u novoj Upravi Uljanika. 

Štrajk zbog neisplate rujanskih plaća u Uljaniku ušao je u drugi tjedan, a radnici su jučer, kao i proteklih dana, štrajkali na svojim radnim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo namjere

Fincantieri i Brodosplit poslali su zajedničko pismo namjere Ministarstvu gospodarstva o mogućem preuzimanju brodogradilišta Uljanik i 3. Maj. To je potvrdio Darko Pappo, član Uprave samoborskog DIV-a, u čijem je vlasništvu Brodosplit.

"Mi smo se samo odazvali pozivu hrvatske Vlade, upućenome svim većim brodogradilištima u okruženju da iskažu eventualni interes za Uljanik i 3. Maj. Pismo namjere poslali smo zajedno s Fincantierijem jer smo poslovni partneri, imamo vrlo detaljna saznanja jedni o drugima i međusobno smo se prepoznali kao dvije kompanije koje mogu ući u zajedničke poslove", rekao je Pappo za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, ipak je ostao suzdržan po pitanju u kojoj bi se fazi Brodosplit i Fincantieri uključili u spašavanje Uljanika i 3. Maja. Dodao je kako u ovoj fazi iskazanog interesa ne može govoriti kada bi se i kako Brodosplit uključio u postupak razrješenja krize u Uljanik Grupi. Podsjetio je i kako je u restrukturiranje Uljanik Grupe i dalje uključena Kermas Energija Danka Končara, koju su svojedobno sami odabrali za strateškog partnera", piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo