Putnici će sami morati otvarati vrata tramvaja

U tramvajskom prometu u Osijeku uskoro se uvodi usluga korištenja tipkala uz izlazna vrata.

13.3.2012.
12:34
VOYO logo

U vozilima tvrtke Gradski prijevoz putnika iz Osijeka prekida se praksa otvaranja svih vrata na svakom zaustavnom mjestu. Uza sva vrata u tramvaju stajat će natpis "Ukoliko želite izaći na stajalištu, koristite tipkalo" i naputak će slijediti glasovna najava. Usluga korištenja tipkala uvodi se 19. ožujka.

Kako piše Glas Slavonije, ovih dana 'gepepovci' educiraju putnike o korištenju tipkala za otvaranje vrata. Poslovodstvo osječke tvrtke novu uslugu smatra racionalizacijom potrošnje energije koja će se pokazati najkorisnijom kada je hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uporaba tipkala će koristiti u boljoj protočnosti putnika u tramvajima i bit će smanjen gubitak energije prilikom čestog otvaranja svih vrata istodobno. Problem je u malom razmaku između stajališta. U autobusima s tipkalom otvaranje vrata se najavljuje vozaču", pojašnjava mr. Igor Medić, direktor Gradskog prijevoza putnika Osijek.

Stari tramvaji, jeftin prijevoz

Potvrdio je da su od zagrebačkog ZET-a kupili tri tramvaja stara 40 godina. To će biti prva tri klimatizirana tramvaja u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad ih servisiramo i temeljito uredimo unutrašnjost, primjerice, stolice, izgledat će puno mlađe. Tramvaje smo kupili javnom nabavom na natječaju i jedini se javio ZET s jeftinom ponudom i kvalitetom koja udovoljava našim potrebama. Tri tramvaja GPP stoje 323.982 kuna, uključujući PDV, dovoz i servis, a bez spomenutog 263.400 kuna. Da je kupljen jedan novi tramvaj za 2 milijuna eura, Osijek više ne bi imao najjeftiniji gradski prijevoz", zaključuje Medić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo