PUSIĆ PRISTOJNO ZAHVALILA: / Dačić ponudio pomoć za oslobađanje Salopeka

Image
Foto: YouTube

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se Tomislav Salopek oslobodi od islamista u Egiptu.

8.8.2015.
14:41
YouTube
VOYO logo

Kako navodi Blic, Dačić je u Kairu, gdje je bio na otvaranju novog Sueskog kanala, razgovorao s hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić.

“Vesnu Pusić i obitelj otetog građanina Hrvatska sreo sam u hotelu u kojem smo zajedno odsjeli. Ponudio sam im svu pomoć u ime Srbije i kao predsjedavajući OESS u akciji koju vode za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka. Zahvalili su mi se na ponudi, rekli su da imaju dobru suradnju s egipatskim vlastima i njihovim sigurnosnim službama i da im dodatna pomoć nije potrebna”, navodi Dačić za Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim saznanjima hrvatske i egipatske vlasti sada pokušavaju dobiti dodatno vrijeme za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.

Islamisti su 30-godišnjeg Salopeka oteli 22. srpnja u jednom od kvartova Kaira, a u srijedu su objavili snimku u kojem preijte da će ga pogubiti u roku od 48 sati ukoliko egipatske vlasti ne oslobode sve zatvorene muslimanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo