rad na boljitku hrvatske / Pusić: 'Ne treba slaviti prije vremena i otvarati šampanjce, već se treba racionalno dogovarati'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Vesna Pusić poručila je kako je HNS zadovoljan postignutim rezultatima te da s Mostom imaju zajedničke programske točke te zajedničku buduću odgovornost za Hrvatsku

9.11.2015.
13:51
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić poručila je u ponedjeljak kako je HNS zadovoljan postignutim rezultatima, ali i dodala kako ne treba slaviti prije vremena, već se treba racionalno dogovarati te da HNS i Hrvatska raste imaju s Mostom zajedničke programske točke i zajedničku buduću odgovornost za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se buduće vlade tiče, mislim da s jednim pristojnim i racionalnim pristupom HNS i Hrvatska raste zajedno sa IDS-om imaju dobru i realnu šansu postići sporazum s Mostom. Ne treba slaviti prije vremena, otvarati šampanjce i jesti torte, već se treba racionalno dogovarati te sjesti i pronaći zajedničke programske točke te dalje raditi za boljitak Hrvatske", rekla je Pusić. 

S Mostom, tvrdi Pusić, imaju zajedničke programske točke te zajedničku buduću odgovornost za Hrvatsku.

"Nije trenutak za euforiju, no što se HNS-a tiče zaista je trenutak za zadovoljstvo postignutim i kao stranka i kao koalicija Hrvatska raste. Od svih koji su nam dali glas 68 posto je izabralo i preferencijalno po jednog kandidata. HNS je polučio izvanredan rezultat i jedina smo stranka u koaliciji koja je temeljem preferencijalnih glasova dobila dva dodatna zastupnika, a to su varaždinski župan Predrag Štromar u trećoj izbornoj jedinici i Anka Mrak Taritaš u drugoj izbornoj jedinici", rekla je Pusić.
Odlične rezultate polučili su, kaže, i  međimurski župan Matija Posavec koji je u trećoj izbornoj jedinici skočio s četvrtog na drugo mjesto, te potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak koji je u četvrtoj izbornoj jedinici s preferencijalnim glasovima skočio s drugog na prvo mjesto. 

"U novom sazivu imat ćemo kao i do sada Klub od 11 saborskih zastupnika", poručila je Pusić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako komentiraju noćašnje obraćanje predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović odgovorio je potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak: "Na pobjedi HDZ-ove koalicije, koja se, kasnije smo vidjeli, nije dogodila, čestitala je isključivo predsjednica Republike Hrvatske i (predsjednik srbijanske Vlade) Aleksandar Vučić. Verojatno je kolega (predsjednik mađarske Vlade) Viktor Orban bio zauzet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo