Pusićkino mrmljanje u bradu o 'švicarcima' izazvalo oštre reakcije

Udruga Franak iznova je danas uručila prvoj potpredsjednici Vlade Vesni Pusić Crnu knjigu u kojoj se opisuju problemi ljudi koji su podigli kredit u švicarskim francima.

22.11.2013.
15:03
VOYO logo

Članovi udruge napravili su to nakon što je Pusić jučer uhvaćena kako tijekom sjednice Vlade šapće: "Najosjetljiviji koji imaju kredite u švicarcima... Ne'š ti najosjetljivije".

Bio je to neprimjeren i neumjesan komentar, ocijenila je udruga Franak, posebno jer dolazi od prve potpredsjednice Vlade i ministrice čiji je primarni zadatak poštivati temeljno ustavno opredjeljenje Republike Hrvatske kao socijalne države u kojoj je socijalna pravda jedna od najviših vrednota, posebno u odnosu s građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa Pusić, kao potpredsjednica Vlade RH i državna dužnosnica čiju plaću plaćaju ti isti građani za koje konstatira da ne pripadaju u kategoriju 'najosjetljivijih', pokazala je zabrinjavajuću socijalnu neosjetljivost te nerazumijevanje temeljnog ljudskog prava na dostojanstven život koje omogućava da ni jedan građanin ne bude egzistencijalno ugrožen", priopćili su danas iz udruge.

'Pusić nije dobro upoznata s problematikom'

"Frankovci" su ocijenili da Pusić sudi prema manjini te da nije dobro upoznata s problematikom korisnika kredita u švicarcima, posebice s činjenicom da su mnogima rate veće od mjesečnih primanja, tako da im radi otplate kredita ne ostaje financijskih sredstava za zadovoljenje osnovnih životnih potreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić su zato iznova uručili Crnu knjigu iz nje izdvojivši jednu od stotina "crnih priča" s ciljem, kako kažu, da potpredsjednica Vlade još jednom razmisli o značenju pojma osjetljivost, odnosno neosjetljivost.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo