Slučaj Vukovar /

Pupovac optužio HDZ-ovog gradonačelnika: 'Penava je kriv za napad na učenika u Vukovoru'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac tvrdi da je Penava prekšio nekoliko zakona objavljujući snimku učenika iz Vukovara

18.1.2019.
11:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a, optužio je vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu da se zbog njega dogodio napad na učenika srpske nacionalnosti u Vukovaru

"Penava kriv za slučaj u Vukovaru, vidi se povezanost snimke sa presice i toga što se desilo. Prekršio je nekoliko zakona, između ostalog i onaj o pravima djeteta. Ispitat ćemo koje su pravne mogućnosti", rekao je Pupovac u petak u Saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Penava je prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku da su ostali sjediti dok je svirala hrvatska himna na utakmici prošle godine. I ne samo to, nego je pustio i snimku. SDSS, koji je inače koalicijski partner HDZ-a, je optužio za provođenje velikosrpske politike. 

Pupovac je najavio i tužbu protiv Hrvatskog tjednika koji je na svojoj naslovnici objavio montažu Pupovca koji u ruci drži glavu Ivana Šretera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko se ne mpže skrivati iza satire', rekao je Pupovac. 

Kad je riječ o zahtjevu Hrvoja Zekanovića i Ruže Tomašić da Hrvatska blokira ulazak Srbije u EU, rekao je da je i on mogao tražiti da se Hrvatska blokira zbog ubijenih Srba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo